Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

5ο ετάπ Giro: Πήρε την νίκη ο Demare, κρατάει τη ροζ φανέλα ο Pedro Lopez

Νικητής του πέμπτου ΕΤΑΠ του φετινού Giro αναδείχθηκε ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ, αφού ο Γάλλος ποδηλάτης επικράτησε στο τελικό σπριντ, με τους Mark Cavendish της Quick Step-Alpha Vinyl και Caleb Ewan της Lotto Soudal να μένουν πίσω, λόγω της μεγάλης ανάβασης.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση στο ΕΤΑΠ τερμάτισαν οι Fernando Gaviria της UAE Team Emirates και Giacomo Nizzolo της Israel-Premier Tech αντίστοιχα.

Η νίκη του Demare ήταν η έκτη στην καριέρα του στον Giro και αυτή η εμφάνιση του, του έδωσε και την πρωτιά στην φανέλα των πόντων, με τον Lennard Kamna της Bora-hansgrohe να διατηρεί την φανέλα των βουνών. Ο Juan Pedro Lopez κράτησε επίσης την λευκή φανέλα των νέων, αλλά και την ροζ φανέλα του πρωτοπόρου. Δεύτερος και τρίτος στην γενική κατάταξη είναι ο Lennard Kamna της Bora-hansgrohe και ο Rein Taaramae της Intermarche-Wanty Gobert με 39 και 58 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Αποθέωση γνώρισε ο Nibali, αφού μεγάλωσε στις περιοχές της Σικελίας και ιδιαίτερα φέτος είναι η τελευταία του επαγγελματική χρονιά. Ο Cavendish υπογράμμισε μετά από μια δύσκολη ημέρα: “Τι μπορούσαμε να κάνουμε άλλο; Προσπαθήσαμε…Τα παιδιά έκαναν τα πάντα και είμαι περήφανος για αυτούς, αλλά στο τέλος τι μπορούσαμε να κάνουμε άλλο; Προσπαθήσαμε. Πάντα υπάρχει απογοήτευση, αλλά καταλάβαμε ότι αυτό θα συμβεί σήμερα, θα ήταν ένα μπόνους, αν κάναμε σπριντ σήμερα. Θα προσπαθήσουμε ξανά.”

Ο Arnaud Demare ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα στο Giro. Ήταν ρευστά τα πράγματα στο σπριντ, παρόλο που μπορεί να φαινόταν χαοτικό”.

Ο Juan Pedro Lopez δήλωσε ότι: “Σήμερα ήταν η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου ως ποδηλάτης. Πήγα μπροστά στα τελευταία μέτρα για να αποφύγω τυχόν προβλήματα”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ