Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

6ο ετάπ Giro: Δεύτερη σερί νίκη για Demare, παραμένει στα ροζ ο Pedro Lopez

6ο ετάπ Giro: Δεύτερη σερί νίκη για Demare, παραμένει στα ροζ ο Pedro Lopez

Σε ένα από τα πιο «αργά» ΕΤΑΠ του φετινού Giro, ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ, πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη στο σπριντ, στο οποίο έδωσε μια σπουδαία μάχη στα τελευταία μέτρα, νικώντας τον Caleb Ewan στο photo finish.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Ο Γάλλος ποδηλάτης πήρε το slipstreaming από τους Ewan και Cavendish, το lead-out από τον βοηθό του, Jacopo Guarnieri και με μεγάλη δεξιοτεχνία, κατάφερε να πάρει την δεύτερη σερί νίκη του και να κρατήσει την φανέλα των πόντων.

Ο Demare πήρε την έβδομη νίκη του συνολικά στον Giro, αφήνοντας στην δεύτερη και στην τρίτη θέση του ΕΤΑΠ, τους Caleb Ewan και Mark Cavendish. Στην γενική κατάταξη, για ακόμη μια μέρα, κράτησε την ροζ φανέλα ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo, έχοντας δεύτερο και τρίτο, τους Lennard Kamna της Bora-hansgrohe και Rein Taaramae της Intermarche-Wanth Gobert με 38 και 58 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Ο Γερμανός ποδηλάτης της Bora-hansgrohe έχει στην κατοχή του και την φανέλα των βουνών, ενώ ο Juan Pedro Lopez είναι πρώτος και στην κατάταξη για την λευκή φανέλα των νέων.

Μετά την νίκη του, ο Arnaud Demare ανέφερε ότι: «Ήταν πολύ κοντά οι δύο διεκδικητές (ο Γάλλος ποδηλάτης και ο Ewan). Ένιωθα ότι νίκησα, αλλά ήταν πολύ κοντά, για αυτό και περίμενα το photo-finish».

Ο Juan Pedro Lopez δήλωσε ότι: «Θα είναι πολύ διαφορετική ημέρα αύριο (την Παρασκευή, 13/5), αλλά θα είμαι σε θέση με την ομάδα να υπερασπιστώ την ροζ φανέλα».


Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ