Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

17ο ετάπ Giro: Επικράτησε ο Κολομβιανός Buitrago, κρατάει την ροζ φανέλα ο Carapaz

17ο ετάπ Giro: Επικράτησε ο Κολομβιανός Buitrago, κρατάει την ροζ φανέλα ο Carapaz

Το μαύρο δάκρυ που έριξε ο Santiago Buitrago με την δεύτερη θέση στο 15ο ΕΤΑΠ μετατράπηκε σε δάκρυα χαράς στο 17ο ετάπ του Giro d’Italia, αφού ο Κολομβιανός ποδηλάτης της Bahrain-Victorius πήρε την νίκη.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Gijs Leemreize της Jumbo-Visma και ο χθεσινός νικητής (Τρίτη, 24/5), Jan Hirt της Intermarche-Wanty Gobert.

Η μέρα πήγε πολύ καλά συνολικά για την Bahrain-Victorious, αφού πέρα από την νίκη στο ΕΤΑΠ, ο Mikel Landa έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα και ανέβηκε τρίτος στην γενική κατάταξη, έχοντας 1:05 λεπτό διαφορά από τον πρώτο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers και αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Joao Almeida της UAE Team Emirates. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe με τρία δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο, Richard Carapaz.

Ο Πορτογάλος ποδηλάτης της UAE Team Emirates κράτησε την λευκή φανέλα, όπως και ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma και ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ, την φανέλα των βουνών και των σπριντ αντίστοιχα.

O Santiago Buitrago της Bahrain Victorius δήλωσε ότι: “Το να νικήσω ένα ΕΤΑΠ του Giro είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη απογοήτευση με την δεύτερη μου θέση την Κυριακή (22/5)”.

Ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers ανέφερε ότι: “Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Αλλά τελικά, Αλλά τελικά, αυτή αποτέλεσε άλλη μια καλή για τη γενική κατάταξη”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ