Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

16ο ετάπ Giro: Νίκη για τον Hirt, μείωσε στα 3” την απόσταση από τον Carapaz ο Hindley

16ο ετάπ Giro: Νίκη για τον Hirt, μείωσε στα 3” την απόσταση από τον Carapaz ο Hindley

Ο Jan Hirt της Intermarche-Wanty-Gobert είναι ο μεγάλος νικητής του 16ου ετάπ του Giro, αφήνοντας στην δεύτερη και στην τρίτη θέση, τον Thymen Arensman της Team DSM και τον Jai Hindley της Bora Hansgrohe αντίστοιχα.

Ο νικητής από την Βελγική ομάδα αποτελεί αθλητής του Έλληνα προπονητή Γιάννη Ταμουρίδη.

Όταν άρχισε να πέφτει η βροχή στις ιταλικές Άλπεις, ο Τσέχος ποδηλάτης μαζί με τον νεαρό Ολλανδό ήταν αυτοί που παρέμειναν σταθεροί από τους 24 αποσπασμένους από την αρχή του αγώνα, που ξεκίνησε στο Salo και είχε τερματισμό στο Aprica. Ο Hindley κατάφερε να πάρει τα μπόνους δευτερόλεπτα της τρίτης θέσης, κάτι που σημαίνει ότι μείωσε την διαφορά στην γενική κατάταξη από τον πρώτο, Richard Carapaz της Ineos Grenadiers στα τρία δευτερόλεπτα. Ο Joao Almeida της UAE Team Emirates βρίσκεται στην τρίτη θέση με 44 δευτερόλεπτα απόσταση.

Στην πρώτη θέση της φανέλας των βουνών επέστρεψε ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma, με τον Arnaud Demare να κρατάει την φανέλα των σπριντ. Επίσης, την ροζ και την λευκή φανέλα κράτησαν ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers και ο Joao Almeida της UAE Team Emirates αντίστοιχα.

Ο Jan Hirt της Intermarche-Wanty-Gobert ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Είχα κάποια προβλήματα κατά την διάρκεια του ΕΤΑΠ. Η αλυσίδα μου έπεσε, αλλά δεν τα παράτησα”.

Ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers δήλωσε ότι: “Ήταν ένα δύσκολο ΕΤΑΠ και τ΄ώρα στο τέλος είμαι χαρούμενος. Νόμιζα ότι θα πήγαινα να νικήσω το σπριντ για την τρίτη θέση (τερμάτισε τέταρτος)”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ