Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

15o ετάπ Giro: Σπουδαία νίκη για τον Ciccone, κρατάει την ροζ φανέλα ο Carapaz

15o ετάπ Giro: Σπουδαία νίκη για τον Ciccone, κρατάει την ροζ φανέλα ο Carapaz

Ο Giulio Ciccone της Trek-Segafredo πήρε μια καθαρή νίκη στο 15ο ετάπ του Giro d’Italia και έγινε ο τρίτος Ιταλός ποδηλάτης που κέρδισε ετάπ στο φετινό αγώνα της γειτονικής χώρας, κάτι που είχε να καταφέρει τρία χρόνια.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Με δάκρυα στα μάτια λόγω της συγκίνησης, ο Ciccone τερμάτισε πρώτος στον αγώνα που ξεκίνησε από το Rivarolo Canavese και τελείωσε στο Cogne. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Santiago Buitrago της Bahrain Victorious και ο Antonio Pedrero της Movistar αντίστοιχα.

Στην πρώτη θέση της φανέλας των βουνών επέστρεψε ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma ξεπερνώντας τον Diego Rosa της Eolo-Kometa, με τον Arnaud Demare να κρατάει την φανέλα των σπριντ. Επίσης, την ροζ και την λευκή φανέλα κράτησαν ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers και ο Joao Almeida της UAE Team Emirates αντίστοιχα. Πίσω από τον αθλητή από το Εκουαδόρ στην γενική κατάταξη βρίσκονται ο Jai Hindley της Bora-hansgrohe και ο Πορτογάλος Joao Almeida με επτά και 30 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Ο Giulio Ciccone της Trek-Segafredo δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Είναι η πιο όμορφη νίκη μου αυτή, καλύτερη και από την κίτρινη φανέλα στο Tour de France, καλύτερη και από τις πρώτες μου νίκες στο Giro, γιατί πέρασα δυσκολίες στα προηγούμενα δύο χρόνια και είχα πτώσεις”.

Ο Richard Carapaz ανέφερε ότι: “Είχα μια μικρή πτώση στην αρχή της πρώτης μου μέρας με την ροζ φανέλα, αλλά δεν είχε επιπτώσεις. Έπρεπε να αλλάξω ποδήλατο και μετά συνέχισα κανονικά”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ