Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

14ο ετάπ Giro: Δεύτερη νίκη για τον Yates, πήρε την ροζ φανέλα ο Carapaz

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo, την Παρασκευή (20/5), το 14ο ετάπ του Giro d’Italia ήταν πολύ δύσκολο και ανέτρεψε τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι τώρα, με κάτι παραπάνω μια εβδομάδα να απομένει για τον Ιταλικό αγώνα.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Ο Simon Yates της BikeExchange-Jayco έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και κατάφερε να νικήσει και δεύτερο ΕΤΑΠ στο φετινό Giro d’ Italia μετά την επικράτηση του στο 2ο ΕΤΑΠ. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe και ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers αντίστοιχα.

Αν και πολλο΄ί θα περίμεναν τους ποδηλάτες της Ineos Grenadiers να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, οι αθλητές της Bora-hansgrohe το έκαναν και είχαν τον πρώτο λόγο.

Ο Diego Rosa της Eolo-Kometa πήρε την πρώτη θέση της φανέλας των βουνών, με τον Arnaud Demare να κρατάει την φανέλα των σπριντ  Βέβαια το ίδιο για τον Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo, ο οποίος έχασε την ροζ και την λευκή φανέλα από τον Richard Carapaz της Ineos Grenadiers και τον Joao Almeida της UAE Team Emirates αντίστοιχα. Πίσω από τον αθλητή από το Εκουαδόρ στην γενική κατάταξη βρίσκονται ο Jai Hindley της Bora-hansgrohe και ο Πορτογάλος Joao Almeida με επτά και 30 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Ο Simon Yates της BikeExchange-Jayco ανέφερε ότι: “Έχουμε μια ακόμη εβδομάδα για τον Giro, αλλά σήμερα (Σάββατο, 21/5) κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν ξέρω αν αφήσαμε αποθέματα, για την τελευταία εβδομάδα”.

Ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers δήλωσε ότι: “Τώρα θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε την ροζ φανέλα. Δεν θυμόμουν ότι και πάλι είχα πάλι στο 14ο ΕΤΑΠ την φανέλα, πριν από τρία χρόνια, αλλά χαίρομαι που το ξανακάνω”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ