Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

18ο ετάπ Giro: Νίκη για τον De Bondt, συνεχίζει με την ροζ φανέλα ο Carapaz

18ο ετάπ Giro: Νίκη για τον De Bondt, συνεχίζει με την ροζ φανέλα ο Carapaz

“Ήταν προγραμματισμένο από όλους να γίνει τερματισμός με σπριντ στο σημερινό ΕΤΑΠ (Πέμπτη, 26/5) και λογικά θα κέρδιζε είτε ο Demare, είτε ο Cavendish, είτε ο Bauhaus, είτε ο Dainese, αλλά ήταν γραμμένο στα αστέρια. Αλλά κάναμε ένα σχέδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα και μείναμε και οι τέσσερις στο σχέδιο και το καταφέραμε.” ήταν τα λόγια του νικητή του 18ου ΕΤΑΠ, του Dries De Bondt της Alpecin-Fenix. Πολύ απλά, τέσσερις αποσπασμένοι χαλάσανε τα σχέδια των σπριντερς και ξέφυγαν, με αποτέλεσμα να δώσουν μάχη ώμο με ώμο μεταξύ τους μέχρι τον τερματισμό, με τον Βέλγο ποδηλάτη να είναι ο νικητής. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Edoardo Affini της Jumbo-Visma και ο Magnus Cort της EF Education-EasyPost.

Η ροζ φανέλα παρέμεινε στο  Richard Carapaz της Ineos Grenadiers, ενώ στην δεύτερη και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκονται ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe και ο Mikel Landa της Bahrain-Victorious με τρία δευτερόλεπτα και 1:05 λεπτό αντίστοιχα.

Ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma και ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ κράτησαν την φανέλα των βουνών και των σπριντ αντίστοιχα. Ο  Joao Almeida της UAE Team Emirates έμεινε εκτός, γιατί βρέθηκε θετικός στον κορονοιό και στην πρώτη θέση της λευκής φανέλας είναι ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo.

Ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers δήλωσε ότι: “Πάντα έκανα τσεκ για να ξέρω πόση διαφορά έχω από τον Landa και τον Hindley. Θέλω να κρατήσω την ροζ φανέλα ως το τέλος. Εμπιστεύομαι τα πόδια μου”.

O Dries De Bondt της Alpecin-Fenix ανέφερε ότι: “Νομίζω ότι ξεφύγαμε πολύ καλά με τους ΄΄αλλους αποσπασμένους στα τελευταία χιλιόμετρα για να κρατήσουμε το peloton πίσω και μετά έπρεπε να επικεντρωθούμε στον Magnus (Cort Nielsen) που είναι ένας πολύ γρήγορος ποδηλάτης”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ