Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

19ο ετάπ Giro: Ντούμπλαρε τις νίκες ο Bouwman, κρατάει την ροζ φανέλα ο Carapaz

Το 19ο ετάπ του Giro d’Italia καθορίστησε από τους πέντε αποσπασμένους, με τον  Koen Bouwman της Jumbo-Visma να παίρνει την δεύτερη νίκη του στην φετινή διοργάνωση και επικράτησε στον αγώνα που ξεκίνησε στο Marano Lagunare και είχε τερματισμό το Santuario di Castelmonte.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρέθηκαν ο Mauro Schmid της Quick-Step Alpha-Vinyl και ο Alessandro Tonelli της Bardiani-CSF-Faizane.

Ο Ελβετός ποδηλάτης, Mauro Schmid σε δηλώσεις του άφησε αιχμές, υπογραμμίζοντας ότι: “Κατά την γνώμη μου, δεν ήταν δίκαιο το σπριντ. Αυτό είναι απόλυτα φανερό. Επειδή το τιμόνι μου ήταν μπροστά και ο Bouwmanπαραλίγο να με χτυπήσει στην τελευταία γωνία. Ήξερε ότι ήταν πιο αργός στο σπριντ κι έτσι με απώθησε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα”.

Η ροζ φανέλα παρέμεινε στο  Richard Carapaz της Ineos Grenadiers, ενώ στην δεύτερη και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκονται ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe και ο Mikel Landa της Bahrain-Victorious με τρία δευτερόλεπτα και 1:05 λεπτό αντίστοιχα.

Ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma και ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ κράτησαν την φανέλα των βουνών και των σπριντ αντίστοιχα. Ο  Joao Almeida της UAE Team Emirates έμεινε εκτός, γιατί βρέθηκε θετικός στον κορονοιό και στην πρώτη θέση της λευκής φανέλας είναι ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo.

Ο Richard Carapaz της Ineos Grenadiers δήλωσε ότι: “Οι καλύτεροι τρείς ποδηλάτες, ήταν μαζί. Αυτό ήταν καλό για εμένα. Ό,τι και να γίνει αύριο θα είναι καλό και για εμένα”.

Ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma ανέφερε ότι: “Ήξερα για την τελευταία στροφή, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο απότομη. Έπρεπε να φρενάρω, αλλά είναι υπέροχο που ήμουν στην καλύτερη θέση εκεί. Αυτό το κομμάτι μου έδωσε τη νίκη. Είμαι χαρούμενος”

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ