Connect with us

Uncategorized

20o ετάπ Giro: Νίκη για Covi, ανατροπή και η ροζ φανέλα στον Hindley

Τεράστια ανατροπή έγινε στο 20 ετάπ του Giro d’Italia της φετινής σεζόν, με τον Jai Hindley της Bora-Hansgrohe να τερματίζει εκτός συνολικά στο σημερινό (Σάββατο, 28/5) ετάπ, αλλά να αποκτάει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, αλλά και διαφορά.

Ο Αυστραλός το μόνο που πρέπει είναι να διατηρήσει την ροζ φανέλα και να μην πάθει αυτό που είχε γίνει στον αγώνα της Ιταλίας το 2020, όταν τον είχε χάσει στο τελευταίο ετάπ από τον Tao Geoghegan Hart της Ineos-Grenadiers.

Ο ποδηλάτης της Γερμανικής ομάδας πήρε διαφορά από τον Richard Carapaz στην Marmolada (Passo Fedaia) και για αυτό, τον άφησε στην δεύτερη θέση του GC με 1:25 λεπτό διαφορά. Στην τρίτη θέση είναι ο Mikel Lada της Bahrain Victorius με 1:51 λεπτό διαφορά.

Ο Alessandro Covi της UAE Team Emirates πήρε την νίκη στο 20ο ΕΤΑΠ και έγινε ο τέταρτος Ιταλός ποδηλάτης που επικρατεί φέτος στο Giro, σε αγώνες που φτιάχτηκαν στα μέτρα των εγχώριων αθλητών. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Domen Novak της Bahrain-Victorius και ο Giulio Ciccone της Trek-Segafredo αντίστοιχα.

Ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma και ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ κράτησαν την φανέλα των βουνών και των σπριντ αντίστοιχα. Στην πρώτη θέση της λευκής φανέλας είναι ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo.

Ο Alessandro Covi ανέφερε μετά την νίκη του ότι: “Έκανε επίθεση από μακριά, γιατί δεν είμαι climber (αναβάτης για βουνά). Πήγα πολύ καλά με το ποδήλατο στην τελευταία ανάβαση. Είναι φανταστικό για την ομάδα το να νικ΄ήσουμε ένα ΕΤΑΠ και ιδιαίτερα αυτό στα μυθικά βουνά”.

Ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe δήλωσε ότι: “Ήταν ένα επικό ΕΤΑΠ. Είναι δύσκολο να πω, για το πώς θα πάει ο αγώνας του χρονόμετρου, μετά από στο τέλος τριών αγωνιστικών εβδομάδων, αλλά θα τα δώσω όλα για την ροζ φανέλα».

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in Uncategorized