Connect with us

Uncategorized

21o ετάπ: Kατέκτησε το Giro d’Italia ο Hindley, νικητής στο χρονόμετρο ο Sobrero

21o ετάπ: Kατέκτησε το Giro d’Italia ο Hindley, νικητής στο χρονόμετρο ο Sobrero

Ότι δεν πήρε στον Giro του 2020, ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe το κατόρθωσε φέτος, αφού είναι ο νικητής του Giro d’italia 2022 και του πρώτου Grand tour της χρονιάς.

Ο Cadel Evans πριν 20 χρόνια είχε γίνει ο πρώτος Αυστραλός που φόρεσε την ροζ φανέλα, ο Jai Hindley έγινε ο πρώτος Αυστραλός που πήρε τον τίτλο, σε μια απονομή που έγινε στην Verona.

Το 21ο ΕΤΑΠ ήταν 17.4 χιλιόμετρα ατομικής χρονομέτρησης, με τον Ιταλό πρωταθλητή, Matteo Sobrero της Team Bike-Exchange να παίρνει την νίκη, ενώ στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Thymen Arensman της Team DSM και ο Mathieu van der Poel της Alpecin-Fenix αντίστοιχα.

Ο Koen Bouwman της Jumbo-Visma και ο Arnaud Demare της Groupama-FDJ κατέκτησαν την φανέλα των βουνών και των σπριντ αντίστοιχα. Στην πρώτη θέση της λευκής φανέλας βρέθηκε ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo.

Ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe κατέκτησε τον φετινό Giro, με τον Richard Carapaz της Ineos Grenadiers και τον Mikel Landa της Bahrain Victorius να βρίσκονται στο βάθρο και στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με 1:18 λεπτά και 3:24 λεπτά αντίστοιχα. Επίσης, το βραβείο της καλύτερης ομάδας πήγε στην Bahrain Victorius.

Ο Jai Hindley της Bora-Hansgrohe ανέφερε ότι: “Είχα στην άκρη του μυαλού μου αυτά που έγιναν το 2020 και δεν θα άφηνα να ξανασυμβούν”.

Ο Matteo Sobrero της Team Bike-Exchange δήλωσε ότι: “Είναι ένα αποτέλεσμα μιας σπουδαίας δουλειάς στην off season. Τα έδωσα όλα ιδιαίτερα στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in Uncategorized