Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Criterium du Dauphine: Νίκησε στο χρονόμετρο ο Ganna, παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Criterium du Dauphine: Νίκησε στο χρονόμετρο ο Ganna, παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Ο Filippo Ganna της Ineos Grenadiers απέδειξε γιατί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και παρέμεινε αήττητος στο χρονόμετρο μέσα στην φετινή σεζόν. Οι επιδόσεις των αντιπάλων του ήταν πολύ καλές, αλλά πήρε την πρώτη θέση στο ΕΤΑΠ με χρόνο 35:32 σε απόσταση 32 χιλιομέτρων.

Ο κύριος αντίπαλος του ήταν ο Wout van Aert της Jumbo Visma, ο οποίος τερμάτισε στην δεύτερη θέση με δύο δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ τρίτος ήταν ο Ethan Hayter της Ineos Grenadiers με 17 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

Στην γενική κατάταξη, ο Wout van Aert της Jumbo Visma παρέμεινε πρώτος, με τον Mattia Cattaneo της Quick Step Alpha Vinyl και τον Primoz Roglic της Jumbo Visma να έχουν διαφορά 53 και 56 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Ιδιαίτερα, από τους κύριους ανταγωνιστές για την κατάκτηση του θεσμού, στην καλύτερη θέση βρίσκεται ο Σλοβένος ποδηλάτης και θα θέλει να πάρει τα ηνία του αγώνα στα ΕΤΑΠ με τις μεγάλες αναβάσεις σε βουνά, την επόμενη εβδομάδα.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Βέλγος ποδηλάτης της Jumbo Visma, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Ethan Hayter της Ineos Grenadiers αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo-Visma δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Έχω κάνει μια καλή εμφάνιση στο Dauphine. Έχω την φανέλα στην πλάτη μου και θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω τις επόμενες μέρες”.

Ο Filippo Ganna της Ineos Grenadiers ανέφερε ότι: “Ήταν μια μεγάλη μέρα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι κρατήσαμε την θέση. Ο van Aert ήταν πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς νίκησα…Είναι πολύ δυνατός. Είναι ένας σούπερ αθλητής”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ