Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Criterium du Dauphine: Νίκη στο νήμα για τον Gaudu, παραμένει πρώτος ο van Aert

Criterium du Dauphine: Νίκη στο νήμα για τον Gaudu, παραμένει πρώτος ο van Aert

Μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια στην τελευταία ανάβαση του ΕΤΑΠ της Τρίτης (7/6) ήταν αρκετή για να επιστρέψει ο Wout van Aert στην πρώτη θέση του αγώνα.

Βέβαια, ο «γάτος» David Gaudu της Groupama FDJ κατάφερε στα τελευταία μέτρα, να πάρει την νίκη από το Βέλγο ποδηλάτη, την ώρα που πήγαινε να σηκώσει τα χέρια για να πανηγυρίσει.

Ο van Aert κατάλαβε άμεσα το μέγεθος του λάθους τους, καθώς ο Gaudu κατάφερε να περάσει από την γραμμή του τερματισμού, μισό τροχό μπροστά. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Victor Lafay της Cofidis.

Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης είναι οι ίδιοι με αυτούς του τερματισμού, με τον van Aert να έχει απόσταση από τον Gaudu και τον Lafay με έξι και δώδεκα δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

 Πρώτος της φανέλας των πόντων για το σπριντ είναι ο Βέλγος ποδηλάτης της Jumbo Visma, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Matteo Jorgenson της Movistar αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo-Visma δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Ήταν ένα απαιτητικό ΕΤΑΠ. Θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ στο μάξιμουμ και αύριο (Τετάρτη, 8/6), θα προσπαθήσω να αμυνθώ για την κίτρινη φανέλα και να είμαι ανταγωνιστικός για την νίκη στο ΕΤΑΠ”.

Ο David Gaudu της Groupama FDJ ανέφερε ότι: “Ένιωθα δυνατός και τα έδωσα όλα. Πήρα το slipstream από τον Wout van Aert και σκέφτηκα “”Πάω να τον πιάσω, πάω να τον πιάσω, τον έχω”. Αυτή η νίκη μου έκανε καλό”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ