Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Criterium du Dauphine: Νίκη για μισή ρόδα και ξέφυγε στην βαθμολογία ο van Aert

Criterium du Dauphine: Νίκη για μισή ρόδα και ξέφυγε στην βαθμολογία ο van Aert

Το πέμπτο ΕΤΑΠ του Criterium du Dauphine ξεκίνησε από το Thizy-les-Bourgs και είχε τερματισμό στο Chaintré, με τον Wout van Aert της Jumbo Visma να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, έχοντας διαφοράς μισής ροδας ! από τον δεύτερο ποδηλάτη και συμπατριώτη του, Jordi Meeus της Bora Hansgrohe. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ethan Hayter της Ineos Grenadiers.

Μέσα στα 162 χιλιόμετρα του ΕΤΑΠ, η διαδρομή ήταν διαμορφωμένη έτσι ώστε να δώσει την δυνατότητα για σπριντ στον τερματισμό. Στην αρχή όσοι αθλητές αποσπάστηκαν προσπάθησαν να πάρουν πόντους στα διάφορα σημεία σχετικά με τις αναβάσεις και στα σπριντ.

Με 50 χιλιόμετρα να απομένουν, αυτοί οι ποδηλάτες που ξέφυγαν είχαν διαφορά 80 δευτερολέπτων από την κίτρινη φανέλα, με το peloton να ανεβάζει τον ρυθμό και την διαφορά να καλύπτεται.

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης παραμένει ο Wout van Aert της Jumbo Visma, που πήρε και διαφορά, αφήνοντας στην δεύτερη και στην τρίτη θέση, με τον Mattia Cattaneo της Quick Step Alpha Vinyl και τον Primoz Roglic της Jumbo Visma να έχουν διαφορά 1:03 και 1:06 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Η διαφορά κυρίως δημιουργήθηκε λόγω των μπόνους της πρώτης θέσης που πήρε ο Βέλγος ποδηλάτης.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Βέλγος ποδηλάτης της Jumbo Visma, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Ethan Hayter της Ineos Grenadiers αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo-Visma δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, κάτι που λέει ο κάθε ένας μετά από μια νίκη, αλλά αν δείτε το σημερινό ΕΤΑΠ, τότε θα καταλάβετε γιατί το λέω”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ