Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Criterium du Dauphine: Νίκη του Ferron σε Γαλλικό βάθρο, παραμένει στα κίτρινα ο van Aert

Μεγάλη νίκη της Γαλλίας στο έκτο ΕΤΑΠ του Criterium du Dauphine, αφού είχε έξι αθλητές της στην πρώτη δεκάδα και τους τρεις του βάθρου και φυσικά τον νικητή, που είναι ο Valentin Ferron της TotalEnergies.

Π Ferron έκανε την έκπληξη και επικράτησε, δίνοντας το δεύτερη νίκη της ομάδας του στο φετινό Criterium du Dauphine 2022. Με 15 χιλιόμετρα να απομένουν για το ΕΤΑΠ, οι έξι ποδηλάτες που ήταν αποσπασμένοι ήταν σε θέση να ανταγωνιστούν στο τελικό σπριντ για να δουν το ποιος θα πάρει την νίκη, με τον Γάλλο ποδηλάτη της TotalEnergies να επικρατεί. Στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Warren Barguil της Team Arkea Samsic.

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης παραμένει ο Wout van Aert της Jumbo Visma, που πήρε και διαφορά, αφήνοντας στην δεύτερη και στην τρίτη θέση, με τον Mattia Cattaneo της Quick Step Alpha Vinyl και τον Primoz Roglic της Jumbo Visma να έχουν διαφορά 1:03 και 1:06 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Η διαφορά κυρίως δημιουργήθηκε λόγω των μπόνους της πρώτης θέσης που πήρε ο Βέλγος ποδηλάτης.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Βέλγος ποδηλάτης της Jumbo Visma, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Ethan Hayter της Ineos Grenadiers αντίστοιχα.

Ο Wout van Aert της Jumbo-Visma δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Νομίζω ότι στις αναβάσεις, δεν πήγα πολύ άσχημα, αλλά θα είναι διαφορετικά αύριο (Σάββατο, 11/6), ένα νέο είδος αγώνα ξεκινάει”.

Ο Valentin Ferron της TotalEnergies ανέφερε ότι: “Είναι μεγάλη νίκη. Καθημερινά θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες, αλλά το να το πετυχαίνεις σε έναν αγώνα WorldTour είναι το κάτι άλλο. Πρέπει να το απολαμβάνεις γιατί δεν εμφανίζεται κάτι τέτοιο συχνά. Ειναι υπέροχο!”

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ