Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Criterium du Dauphine: Νίκη για τον Verona, πήρε την κίτρινη φανέλα ο Roglic

Ο Carlos Verona της Movistar ήταν ο τελευταίος ποδηλάτης που άντεξε από τους αποσπασμένους και πήρε την πρώτη του επαγγελματική νίκη σε ηλικία 29 ετών, αφού πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο Vaujany. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας ξεκίνησε από το Saint-Chaffrey, οι ποδηλάτες έπρεπε να καλύψουν απόσταση 134.8 χιλιομέτρων, με τον van Aert να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το ΕΤΑΠ ήταν μια πρόβα για το Tour de France του επόμενου μήνα, αφού οι δυσκολίες και οι απαιτήσεις του αγώνα ήταν εφάμιλλές με ενός ΕΤΑΠ grand tour.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Primoz Roglic και ο Jonas Vingegaard από την Jumbo Visma αντίστοιχα, με τον Σλοβένο να παίρνει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη.

Ο Primoz Roglic είναι πρώτος στην βαθμολογία για την κίτρινη φανέλα, με τον Jonas Vingegaard της Jumbo Visma και τον Ben O’ Connor της AG2R Citroen Team να έχουν διαφορά 44 δευτερόλεπτα και 1:24 λεπτό αντίστοιχα.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Wout van Aert της Jumbo Visma, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Tobias Halland Johannessen της Uno-X Pro Cycling Team αντίστοιχα.

Ο Primoz Roglic της Jumbo Visma ανέφερε: “Ήμουν πολύ κοντά στο να νικήσω, αλλά ο Carlos Verona άξιζε να επικρατήσει”.

Ο Carlos Verona της Movistar δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Νιώθω ότι είχα βελτίωση, αλλά μου έλειπε η νίκη. Τα τελευταία δύο χρόνια πήρα αυτοπεποίθηση, δεν ήμουν μακριά στην νίκη στο περσινό Tour de France και στην περσινή Vuelta”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ