Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Criterium du Dauphine: Θρίαμβος και ακόμη ένας τίτλος για τον Roglic

Η Jumbo Visma έκανε πρωταθληματική πορεία στο φετινό Criterium du Dauphine, δείχνοντας ότι την φετινή σεζόν θα είναι πολύ δυνατή στον Γύρο της Γαλλίας. Ο Primoz Roglic και ο Jonas Vingegaard ξέφυγαν από τους υπόλοιπους ποδηλάτες και πέρασαν μαζί την γραμμή του τερματισμού, μ τον Σλοβένο να παίρνει την νίκη συνολικά στο Tour και τον Δανό, την νίκη στο ΕΤΑΠ, αλλά και την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Κανείς δεν κατάφερε να τους βάλει δύσκολα από τους αντιπάλους τους, αποδεικνύοντας ότι αυτό το σύνολο θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του Le Tour de France. Κάτι που αποτελεί διακαή πόθο του Roglic, ο οποίος δεν έχει κατορθώσει να τον κατακτήσει.

Στην τρίτη θέση του όγδοου ΕΤΑΠ τερμάτισε ο Ben O’ Connor της AG2R Citroen Team, ο οποίος συμπληρώνει και την τριπλέτα της γενικής κατάταξης.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Wout van Aert της Jumbo Visma, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Pierre Rolland της B and B Hotels και ο Tobias Halland Johannessen της Uno-X Pro Cycling Team αντίστοιχα.

Ο Jonas Vingegaard της Jumbo Visma δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα”.

Ο Primoz Roglic της Jumbo Visma ανέφερε: “Τελικώς, κέρδισα μερικούς αγώνες στη Γαλλία, οπότε αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο. Ο Jonas Vingegaard ήταν πολύ δυνατός στην τελευταία ανάβαση. Είναι κάτι τρελό, είναι μια υπέροχη ημέρα για την ομάδα μας”.

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ