Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Επέστρεψε στις νίκες ο Peter Sagan

Επέστρεψε στις νίκες ο Peter Sagan

Ο σταρ της TotalEnergies, Peter Sagan ήταν ο νικητής του τρίτου ΕΤΑΠ στον Tour of Suisse, κάτι που δείχνει ότι ο Σλοβάκος ποδηλάτης ανεβάζει σιγά σιγά αγωνιστικούς ρυθμούς, πετυχαίνοντας την 120η νίκη στην επαγγελματική του καριέρα.

O συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι πιο εύκολος ακόμη και για τους καλύτερους σπρίντερ, αλλά ο Sagan κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα της Τρίτη (14/6), αφήνοντας στην δεύτερη και στην τρίτη θέση του τρίτου ΕΤΑΠ, τον Bryan Coquard της Cofidis και τον Alexander Kristoff της Intermarche-Wanty-Gobert αντίστοιχα.

Ο Σλοβάκος έδειξε τις διαθέσεις του από την αρχή του αγώνα, με την TotalEnergies να έχει τον έλεγχο της κούρσας, να είναι οι αθλητές της μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί δείχνει όπως πρωτοείπαμε, ότι επιστρέφει στο τοπ επίπεδο, ένας ποδηλάτης που έχει κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα σερί, έχει 120 νίκες στην επαγγελματική του καριέρα και έχει κατακτήσει επτά φορές την πράσινη φανέλα στο Γύρο της Γαλλίας. Πραγματικά ένας θρυλικός ποδηλάτης και φαίνεται ότι έχει πολλά να δώσει, αν και κάποιο δεν το πίστευαν ότι θα συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο, γιατί είναι 32 χρονών και επίσης από την έναρξη της πανδημίας, είχε μόλις επτά νίκες. Η τελευταία του χρονικά επικράτηση ήταν στο Tour of Slovakia, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Ο Sagan υπογράμμισε μετά την νίκη του έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο ότι: “Ήταν απλά μια νίκη σε ΕΤΑΠ”, ενώ λίγο αργότερα, ανέφερε ότι: “Ήταν δύσκολο να επιστρέψω σε αγωνιστική συμπεριφορά μετά από την ασθένεια και ήμουν τρεις μήνες εκτός αγώνων. Χρειαζόμουν απλά χρόνο”.

Στην γενική κατάταξη του Tour of Suisse είναι ο Stephen Williams της Bahrain Victorius, ενώ ακολουθούν ο Andreas Kron της Lotto Soudal και ο Andreas Leknessund της Team DSM στην δεύτερη και στην τρίτη θέση με έξι και επτά δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Andreas Leknessund της Team DSM, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Quinn Simmons της Trek-Segafredo και ο Andreas Kron της Lotto Soudal

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ