Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Tour of Slovenia: Νίκη με το καλημέρα για τον Majka

Tour of Slovenia: Νίκη με το καλημέρα για τον Majka

Ο Rafal Majka της UAE Emirates Team είναι ο νικητής του πρώτου ΕΤΑΠ στο Tour of Slovenia, μετά από μια απαιτητική ημέρα, οπού η τροπή του αγώνα άλλαξε με την επίθεση στην πρώτη ανάβαση, που ήταν 59 χιλιόμετρα μακριά από τον τερματισμό.

Ο αγώνας ξεκίνησε από την Nova Gorica και είχε τερματισμό στην Postojna, με τρεις ποδηλάτες να έχουν απόσταση 48 δευτερολέπτων από τον τέταρτο Vincenzo Albanese της EOLO-Kometa.

Πρωτιά για τον Πολωνό ποδηλάτη της UAE Emirates Team, με τον Domen Novak της Bahrain Victorious και τον Tadej Pogacar της UAE Emirates Team να τερματίζουν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Πολύ καθοριστική για την κατάταξη τους ήταν η επίθεση που έγινε στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, με τον Majka να κερδίσει κατά δύο δευτερόλεπτα. Για πρώτη φορά μετά από οχτώ εβδομάδες επέστρεψε σε αγώνες ο Pogacar, ο οποίος θυμίζουμε ότι ο νικητής των τελευταίων δύο διοργανώσεων του Le Tour de France.

O Rafal Majka έχει την πρώτη θέση στην φανέλα των πόντων και των αναβάσεων, ενώ ο Alex Tolio της Bardiani-CSF-Faizane είναι επικεφαλής στην λευκή φανέλα των νέων.

Ο Majka δήλωσε μετά την νίκη του ότι: “Μας έκανε εντύπωση ότι η δράση ξεκίνησε από τόσο μακριά. Στην ανάβαση 2ης κατηγορίας, ο ρυθμός ανέβηκε πολύ και ο Tadej ζήτησε να επιταχύνει, η ομάδα ανέβασε τον ρυθμό και μετά βγήκαμε στην επίθεση. Καταφέραμε να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού: ΄’Ηταν μεγάλο το ξεκόλλημα αλλά είχαμε δυνάμεις και χάρη στην καλή προπόνηση που κάναμε στο Livigno. Ευχαριστώ όλη την ομάδα για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της, με ειδική μνεία για τον Tadej: όπως πάντα, ήταν ο πιο δυνατός και σήμερα, αλλά μου είπε ότι μπορούσα να προσπαθήσω να κερδίσω.
Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, τώρα θα συγκεντρωθούμε για να αναζητήσουμε νέες επιτυχίες σε ΕΤΑΠ και να στηρίξουμε την Pogačar στη γενική κατάταξη».

Ο Tadej Pogacar ανέφερε ότι: “Ήταν ένα απαιτητικό ΕΤΑΠ, κυρίως λόγω της ζέστης. Ο αγώνας πήρε υψηλούς ρυθμούς υπό το δυνατό ρυθμό της Bahrain-Victorious: σε εκείνο το σημείο, οι Majka, Novak και ήταν στην κορυφή του αγώνα.
Δούλεψα σκληρά με τον Rafal για να βεβαιωθώ ότι θα βρεθούμε στην γραμμή του τερματισμού…Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του team-mate μου και για το γεγονός ότι αύριο (Πέμπτη, 16/6) θα μπορεί να φορέσει τη φανέλα του πρωτοπόρου. Για την πρώτη μέρα στο Tour de Σλοβενία, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και στα επόμενα ΕΤΑΠ”.




Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ