Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

Πρωτιά στην Ελβετία για τον Vlasov

O Aleksantr Vlasov της Bora-hansgrohe ήταν ο μεγάλος νικητής του πέμπτου ΕΤΑΠ του Tour de Suisse. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση του ΕΤΑΠ τερμάτισαν ο Neilson Powless της EF Education-Easypost και ο Jakob Fuglsang της Israel-Premier Tech αντίστοιχα.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Adam Yates της Ineos Grenadiers και όλη η ομάδα της Jumbo-Visma έμεινε εκτός του Tour de Suisse, λόγω θετικών κρουσμάτων κορονοιού. Αυτή ήταν μια είδηση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση παγκοσμίως.

΄Λόγω της ζέστης, ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος στην γενική κατάταξη, Stephen Williams έμεινε πίσω και έχασε επαφή, με τους “αποσπασμένους” να πηγαίνουν πολύ γρήγορα.

Στα 22 χιλιόμετρα από τον τερματισμό, η Israel – Premier Tech ανέλαβε να διαχειριστεί τον ρυθμό του αγώνα, βάζοντας δύσκολα στον Remco Evenepoel της Quick Step Alpha Vinyl. Ο Fuglsang έκανε επίθεση στην τελευταία ανάβαση ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, αλλά ώθησε να βγουν μπροστά οι Vlasov, Thomas και Powless.

Ο Jakob Fuglsang ξεκίνησε το σπριντ, με τον Vlasov και τον Powless να δίνουν μεγάλη μάχη και τον ποδηλάτη της Bora-hansgrohe τελικώς να αναδεικνύεται νικητής.

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Aleksantr Vlasov της Bora-hansgrohe, με τον Jakob Fuglsang της Israel-Premier Tech και τον Geraint Thomas της Ineos Grenadiers με έξι και επτά δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Πρώτος των πόντων για το σπριντ είναι ο Andreas Leknessund της Team DSM, ενώ στην κορυφή των κατηγοριών των αναβάσεων και της φανέλας των νέων είναι ο Quinn Simmons της Trek-Segafredo και ο Andreas Kron της Lotto Soudal

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΑΓΩΝΕΣ