Connect with us

BIKE TIPS

New season loading… Χειμερινή προετοιμασία και μεταγραφές

New season loading… Χειμερινή προετοιμασία και μεταγραφές

Δύο θέματα παντελώς άσχετα φαινομενικά. Όμως τόσο η χρονική περίοδος που συμπίπτει όσο και το βαθύτερο νόημα και ο στόχος και των δύο, τα κάνει όχι μόνο σχετικά αλλά και άρρηκτα συνδεδεμένα.

Κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο βλέπουμε βροχή τα ποστ στα Social Media “νέοι στόχοι” “νεο ξεκίνημα” “New season Loading” και άλλα τέτοια.

 

του Τάκη Ξουρή

 

Επιτυχημένη ή αποτυχημένη η προηγούμενη χρονιά, τις περισσότερες φορές δεν ενδιαφέρει, όσο ένα post κολυμβήθρα του Σιλωάμ που υπόσχεται στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας (νομίζω κυρίως αυτό) ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε πιο…, πιο…, πιο…. κάτι σαν τα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται κάθε καλοκαίρι.

Μερικές φορές αυτό το “νέο ξεκίνημα” πάει πακέτο και με μια μεταγραφή.

Νέα χρώματα, νέες εμφανίσεις, νέοι φίλοι.

Προφανώς τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν είναι κακό και ένα νέο ξεκίνημα και ένας νέος στόχος είναι κάτι που μπορεί να μας δώσει κίνητρο να δουλέψουμε, να φτάσουμε κάπου, ότι κι αν είναι αυτό για τον καθένα.

Από μερικά κιλά που μας βαραίνουν, μέχρι και την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Πολλές φορές όμως αυτό το νέο ξεκίνημα μας φέρνει την επόμενη χρονιά στην ίδια αφετηρία ψάχνοντας ένα νέο προπονητικό ξεκίνημα και μια νέα ομάδα.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε όλο αυτό;

Αρχικά αυτό που οι περισσότεροι ξεχνούν.
Μια καλή περίοδος αποτοξίνωσης από τις προπονήσεις και όλο αυτό που για πολλούς μήνες ήταν και θα είναι η καθημερινότητά μας, αν όχι για όλους, τουλάχιστον για τους περισσότερους που ασχολούνται αγωνιστικά με την ποδηλασία σε όποιο επίπεδο.

Η περίοδος αυτή ποικίλει για τον καθένα, ανάλογα με τις συνήθειες αλλά και το πόσο επιβαρυντική ήταν η χρονιά που πέρασε ή αυτή που θα έρθει.

Η αποτοξίνωση πρέπει να είναι τόσο σωματική όσο και διανοητική. Πρέπει μυαλό και σώμα να καθαρίσουν γιατί αν δεν γίνει αυτό τότε το επόμενο στάδιο, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα είναι επιτυχημένο.

Και ποιό είναι αυτό το δεύτερο στάδιο. Είναι η ειλικρινής και πραγματική συζήτηση με τον εαυτό μας για το τι πραγματικά κάναμε τη χρονιά που πέρασε, ποια ήταν τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, ποια είναι τα περιστατικά που μας σημάδεψαν, ποιες είναι οι εμπειρίες που μας άλλαξαν και ποιοι ήταν οι λόγοι.

Μόνο αν περάσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία, με “καθαρό” μυαλό και σώμα θα μπορέσουμε να χαράξουμε μια νέα πορεία για την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια, και αφού δούμε όλα τα παραπάνω, τότε θα πρέπει, παραμένοντας τίμιοι με τον εαυτό μας να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους για την επόμενη χρονιά και να δούμε τι θα πρέπει να αλλάξουμε.

Είμαστε σίγουροι ότι η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει;
Είμαστε σίγουροι ότι πρέπει να χάσουμε αυτά τα κιλά γιατί αυτό ήταν τελικά το πρόβλημα;
Είμαστε σίγουροι ότι ο ….. στην ομάδα που τσακώθηκα είναι ένας σοβαρός λόγος για να αλλάξω ομάδα;
Είμαστε σίγουροι ότι η αλλαγή ομάδας είναι αυτό που θα είναι ο καταλύτης;

Δείτε όλα αυτά τα ερωτήματα και απαντήστε με ειλικρίνεια για τον εαυτό σας.

Αν μπορώ να δώσω ένα tip θα έλεγα ότι συνήθως οι απαντήσεις στο τι έφταιξε όπως και οι απαντήσεις στο γιατί πήγε καλά κάτι γυρνάνε κυρίως γύρω από τον εαυτό μας και λιγότερο γύρω από τρίτους, που σαφώς επηρεάζουν αλλά τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν την πρώτη αιτία για μια καλή ή κακή χρονιά.

Καλό ξεκίνημα σε όλους, χωρίς ατυχίες και κυρίως χωρίς τραυματισμούς και ατυχήματα.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in BIKE TIPS