Connect with us

KIDS

Βοηθήστε το παιδί σας να πάει με το ποδήλατο στο σχολείο

Βοηθήστε το παιδί σας να πάει με το ποδήλατο στο σχολείο

Τα παιδιά από την ηλικία των 9 ετών, βάσει μελετών, είναι εγκεφαλικά έτοιμα για να ποδηλατήσουν ως στο σχολείο και πίσω.

Με την σωστή καθοδήγηση μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής.

Ωστόσο, όπως πολλοί διαπιστώνουμε στις μέρες μας τα περισσότερα παιδιά δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο και δεν έχουν αρκετή σωματική άσκηση στην καθημερινότητα τους.

του Γιάννη Παπανικολάου

Πρωταθλητής Ελλάδος & Βαλκανιονίκης Ποδηλασίας

Τηλεόραση και παιχνίδια υπολογιστών μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος. Ένα άλλο μέρος του προβλήματος είναι η συνήθεια που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια να οδηγούμε με το αυτοκίνητο τα παιδιά μας σε σχολικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε αποστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν περπατήσει σε σχέση με προηγούμενες γενιές.

Οι ειδικοί λένε ότι για να παραμείνουν σε φόρμα, τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα μέτρια σωματική άσκηση κάθε μέρα (για παράδειγμα, γρήγορο περπάτημα ή ποδηλασία). Άλλες πηγές δείχνουν ότι μόλις 15 λεπτά ποδηλασία προς και από το σχολείο θα μπορούσε να κάνει μια πραγματική διαφορά στην υγεία του παιδιού σας, καθιερώνοντας συνήθειες υγιούς δραστηριότητας που θα μπορούσαν να είναι δια βίου.

Μην είστε οδηγός ταξί, αφήστε τα παιδιά σας να ποδηλατούν

Σύμφωνα με στοιχεία ένα στα τρία παιδιά θέλει να χρησιμοποιεί το ποδήλατο στο σχολείο. Στην Αγγλία, 8,3 εκατομμύρια παιδιά χρησιμοποιούν το ποδήλατο καθημερινά στο σχολείο. Επιπροσθέτως, μην ξεχνάτε ότι με την χρήση ποδηλάτου στο σχολείο μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η YouGov για λογαριασμό της Ποδηλασίας της Αγγλίας, οι γονείς 11-18 ετών θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 520 εκατομμύρια λίρες ετησίως αν τα παιδιά τους έφταναν στο σχολείο με το ποδήλατο. Άρα, είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε και πιθανότατα να υιοθετήσετε το ποδήλατο στην καθημερινότητα των παιδιών σας.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in KIDS