Connect with us

STORIES

Ο αθλητικός τουρισμός «σύμμαχος» στην ανάπτυξη της Ναυπάκτου

Ο αθλητικός τουρισμός «σύμμαχος» στην ανάπτυξη της Ναυπάκτου

Μελέτες αναφέρουν πως περιοχές και πόλεις, επιδιώκουν να αναλάβουν τη διοργάνωση μεγάλων ή και πιο μικρών αθλητικών γεγονότων επειδή συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Η προβολή και μόνο των γεγονότων αυτών, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας σημαντικό μέσο προώθησης του τουρισμού, ενώ ενισχύεται σημαντικά το γόητρο της τοπικής κοινωνίας.

Έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες σε αθλητικά γεγονότα συνοδεύονται κατ’ ελάχιστον από ένα ακόμη άτομο και μένουν στην διοργανώτρια πόλη ή περιοχή το ελάχιστο δυο μέρες, ενώ για τη διατροφή τους και τη συμμετοχή τους στο γεγονός ξοδεύουν αρκετά σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για την Δυτική Ελλάδα με την πλούσια μορφολογία του εδάφους όπως η θάλασσα, οι λίμνες , τα ποτάμια, τα βουνά, ο αθλητικός τουρισμός είναι μια σημαντική κατηγορία που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σημαντικά οφέλη.

Το ποδήλατο “σπάει” την εποχικότητα

Ο ποδηλατικός τουρισμός σπάει την εποχικότητα, είναι φθηνότερος από άλλα είδη τουρισμού και παράλληλα επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής και τη φύση.

Παράλληλα διευρύνει την τουριστική περίοδο ενισχύοντας οικονομικά την τοπική αγορά. Η Δυτική Ελλάδα με το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον προσφέρεται ιδιαίτερα για ανάπτυξη μορφών εναλλακτικού τουρισμού όπως ο ποδηλατικός.

Τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας, με ξεχωριστά της Ορεινής Ναυπακτίας , καθώς και η πόλη της Ναυπάκτου έχουν φιλοξενήσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μεγάλα αθλητικά ποδηλατικά γεγονότα, όπως Πανελλήνια πρωταθλήματα , Βαλκανικά καθώς και διεθνείς αγώνες, αποδεικνύοντας περίτρανα το όφελος που μπορεί να προκύψει. Ο ποδηλατικός τουρισμός στις άλλες χώρες προωθείται και αναπτύσσεται από όλους τους φορείς και φέρει τεράστια κέρδη.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in STORIES