Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τάκης Ξουρής: Όλοι μαζί ενωμένοι για τη διάδοση του ποδηλάτου

Τάκης Ξουρής: Όλοι μαζί ενωμένοι για τη διάδοση του ποδηλάτου

Αποστολή εξετελέσθη!

Μία αποστολή ποδηλατική, ένα στοίχημα προσωπικό που ξαφνικά μετατράπηκε σε μία γιορτή!

Ο Τάκης Ξουρής το είπε και το έκανε, να ανέβει με το ποδήλατό του τον Υμηττό 14 φορές και να στείλει το δικό του μήνυμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

‘Οτι αν θέλεις, μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Αμέσως μετά το εκπληκτικό challenge που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στο Cycle 365 και να μας περιγράψει την εμπειρία του.

«Έχω κοιμηθεί μία ώρα μόνο Σπύρο, είμαι σε υπερένταση», μου αποκάλυψε και η συζήτηση ξεκίνησε…

Συνέντευξη στον Σπύρο Γουναρόπουλο

Τι σε έκανε να επιχειρήσεις το συγκεκριμένο challenge στον Υμηττό;

Παρότι ο Υμηττός δεν ειναι ιδανική επιλογή για ένα τέτοιο challenge μιας και οι σύντομοι χρόνοι επιτυγχάνονται σε μικρά segments με μεγάλη κλίση και εύκολη κατηφόρα, επέλεγα τον Υμηττό γιατί ήθελα ένα βουνό σύμβολο του σκοπού για τον οποίο έκανα αυτό το challenge. Ένα βουνό κοντά στην πόλη, με απίστευτη ομορφιά και προσβάσιμο σε όλους. Ένα βουνό ιδανικό για άσκηση αλλά και βόλτα.

Τι αποκόμισες όταν τελικά ολοκλήρωσες την αποστολή σου;

Παρότι ένα τέτοιο challenge είναι εξ ορισμού μια προσωπική πρόκληση, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, με την τροπή που πήρε όλο αυτό, αποκόμισα την πεποίθηση ότι όλοι μαζί ενωμένοι με ένα κοινό στόχο και σκοπό, όπως αυτός της διάδοσης του ποδηλάτου, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλος αυτός ο κόσμος χτες στο βουνό δεν θα ερχόταν αν εγώ είχα απλά ένα προσωπικό στοίχημα. Ήρθε γιατί ένοιωσε ότι όλοι μαζί έστω και με την παρουσία τους εκεί, με την εμψύχωση, «φώναζαν» ότι είμαστε εδώ και το ποδήλατο μπορεί να είναι η λύση.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησες;

Το βρεγμένο οδόστρωμα στις τελευταίες καταβάσεις και η 8η αναβάση που ένοιωσα μια αδυναμία στα πόδια μου.

Πώς βλέπεις την εξέλιξη του ποδηλάτου μετά και τα τελευταία γεγονότα;

Έχω την κρυφή ελπίδα ότι επιτέλους κάτι μπορεί να αλλάξει. Η Ελλάδα έχει τεράστια δυναμική στη χρήση του ποδηλάτου. Αρκεί να αρχίσει σύντομα η υλοποίηση των εξαγγελιών.

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις σε όλους που θέλουν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους;

Κάποτε, πριν ακριβώς 16 χρόνια αποφάσισα να βάλω το ποδήλατο στη ζωή μου. Έκτοτε δεν το μετάνοιωσα ούτε μια μέρα. Έχασα 15 κιλά, έκοψα το κάπνισμα και έφτασα να μπορώ να ανέβω τον Υμηττό 14 φορές σε μία μέρα. Αν εγώ, μπορώ να το κάνω αυτό, ας φανταστούν πόσο μπορεί ο καθένας σιγά σιγά να βάλει το ποδήλατο στη ζωή του και τι αλλαγές θα προκαλέσει στον εαυτό του αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ