Connect with us

MARKET

Δοκιμάσαμε το Trek Allant+ 8s: Ένα e-bike που θα σε… σώσει στην πόλη

Δοκιμάσαμε το Trek Allant+ 8s: Ένα e-bike που θα σε… σώσει στην πόλη

Σε ένα κόσμο που προσπαθεί να κατανοήσει τις αλλαγές που έρχονται, η μετακίνηση αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο. Προσωπικά, το ποδήλατο αποτελεί μια μεγάλη αγάπη που, όμως, δεν με διευκολύνει πάντοτε για τις αστικές μετακινήσεις, καθώς, είτε απαιτεί σωματικό κόπο, είτε χρόνο.

Γράφει ο Άρης Γαβριελάτος

Photo Credits: Cycle 365

Φυσικά, όποιος καβαλάει τη σέλα ξέρει πολύ καλά ότι το ποδήλατο είναι πιο γρήγορο από το αυτοκίνητο και τα ΜΜΜ ή αν συνδυαστεί με το Μετρό.

Τα e-bikes αποτελούν μια εξελιγμένη πρόταση που ωριμάζει και ωριμάζει καλά. Πριν λίγες ημέρες, είχα την τύχη να κάνω μια ωραία βόλτα με το TREK Allant+ 8s που μου παρείχε το γνωστό κατάστημα ποδηλάτων και ειδών ποδηλασίας Cyclist. Δεν σας κρύβω ότι ήμουν επιφυλακτικός, ειδικά όταν μου είπαν «έλα με τα ρούχα που πας στη δουλειά».

Το TREK Allant+ 8s είναι καταρχήν καλαίσθητο, φινετσάτο, με πινελιές Old school σχεδίασης. Είναι στιβαρό και η μπαταρία Bosch είναι ενσωματωμένη στο ποδήλατο. Οι ρόδες μοιάζουν με αυτές των «παπιών».

Η πρώτη αίσθηση είναι το βάρος είναι απόλυτα ισορροπημένο και χάνεται. Έχει μεγάλα, άνετα πετάλια και «πατάκια» στα χέρια που τα κρατάνε ξεκούραστα. Το σημαντικό είναι ότι δεν κουράζεσαι να ποδηλατείς, ακόμα και αν τελειώσει η μπαταρία μετά από 80 με 110 χιλιόμετρα, ανάλογα τη χρήση.

[ngg src=”galleries” ids=”17″ display=”basic_thumbnail”] 

Στο καντράν, που το έμαθα στα πρώτα 5 λεπτά, έχεις πολλές, πάρα πολλές επιλογές. Βασικά έχεις 4 προγράμματα, το Eco, το Tour, το Sport και το Turbo. Προφανώς, όσο «ζητάς» βοήθειες, τόσο μειώνεις την ακτίνα δράσης της μπαταρίας.

Η αίσθηση που σου αφήνει είναι καταπληκτική. Ανέβηκα ανηφόρες του 10-15% με άνεση ευθείας, τόσο που ο αρχισυντάκτης του Cycle 365 μου είπε «κατέβα να το δω, δεν το πιστεύω»! Τα δάχτυλα πάνε εύκολα στο χειριστήριο ώστε να «παίζεις» με τα προγράμματα όσο θες!

[ngg src=”galleries” ids=”18″ display=”basic_thumbnail”] 

Και πάλι από το χειριστήριο μπορείς να δεις από τα watt σου και την απόσταση που έχεις διανύσει, μέχρι τη φόρτιση της μπαταρίας, τη μέση και τη μέγιστη ταχύτητα και πολλά άλλα. Ακόμα, οι αλλαγές των ταχυτήτων αφορούν στα πίσω γρανάζια, καθώς μπροστά έχει ένα δίσκο. Στο δεξί χέρι, λοιπόν, έχετε 10 ταχύτητες με δείκτη, ώστε να μην κοιτάτε ανάμεσα στα πόδια σας και ρετρό μανέτα από 90s ΜΤΒ.

Όσο οδηγούσα, σκεφτόμουν ότι αν έμενα στην Κυψέλη στα ψηλά, στην Ηλιούπολη ή… πείτε εσείς το μέρος, οι ανηφόρες που αποτρέπουν τη χρήση ποδηλάτου, είναι πλεόν παρελθόν, είναι ευθείες για το TREK Allant+ 8s, ενώ οι αποστάσεις που μας ωθούν στη χρήση του αυτοκινήτου, μικραίνουν. Η μετακίνηση στην πόλη γίνεται πιο άνετη!

Tips: Πολύ λειτουργικός ο καθρέπτης στα αριστερά, ενώ τα αναλώσιμα στα λάστιχα, κοστίζουν όσο σε ένα συμβατικό ποδήλατο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Trek Allant+ 8s μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημα Cyclist ΕΔΩ.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in MARKET