Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

8ο ετάπ Giro: Ο De Gendt επέστρεψε στις νίκες μετά από 10 χρόνια, διατήρησε την ροζ φανέλα ο Pedro Lopez

Μετά από δέκα χρόνια και την ιστορική του νίκη στο Stelvio, ο Thomas De Gendt της Lotto Soudal επικράτησε ξανά, αυτήν την φορά στους δρόμους της Νάπολι, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον συμπατριώτη του και team-mate του, Harm Vanhoucke, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Τέσσερις ποδηλάτες ξεκόλλησαν και ξέφυγαν από το peloton, σε αυτόν τον αγώνα των 153 χιλιομέτρων και ανέβασαν την διαφορά τους ακόμη και στα τέσσερα λεπτά. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση του όγδοου ΕΤΑΠ τερμάτισαν ο Davide Gabburo της Bardiani και ο Jorge Arcas της Μovistar αντίστοιχα.

Η ροζ φανέλα και η πρώτη θέση στην γενική κατάταξη παραμένει στον Pedro Lopez της Trek-Segafredo. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Lennard Kamna της Bora-hansgrohe και ο Rein Taaramae της Intermarche-Wanth Gobert με 38 και 58 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Ο Koen Bouwman βρίσκεται και στην πρώτη θέση της φανέλας των βουνών, με τον Arnaud Demare να κρατάει την φανέλα των σπριντ και τον Pedro Lopez να έχει στην κατοχή του και την λευκή φανέλα.

Mετά την νίκη του, ο De Gendt ανέφερε ότι: “Δούλευα για τον Harm, ώστε να μπορέσει να κάνει επίθεση στην τελευταία ανάβαση. Αλλά είπε ότι δεν είχε δυνάμεις, για αυτό, του επισήμανα, να πάει με μεγάλη ταχύτητα στα τελευταία τρία χιλιόμετρα, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να νικήσω στο σπριντ. Τα πήγε εξαιρετικά μέχρι τα τελευταία μέτρα και για αυτό ευχαριστώ πολύ τον Harm, οπού με βοήθησε για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά ως ομάδα σήμερα”.

Ο Pedro Lopez υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: “Ήταν στο πλάνο ότι αν ο Kamna κάνει επίθεση, τότε έπρεπε να τον ακολουθήσω”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ