Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

10ο ετάπ Giro: Έγραψε ιστορία ο Girmay, συνεχίζει με την ροζ φανέλα ο Lopez

10ο ετάπ Giro: Έγραψε ιστορία ο Girmay, συνεχίζει με την ροζ φανέλα ο Lopez

Ο Biniam Girmay της (Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux) έγραψε ιστορία γιατί έγινε ο πρώτος μαύρος ποδηλάτης στην ιστορία που νίκησε σε ένα ΕΤΑΠ των Grand Tour, κάτι για το οποίο έδωσε μεγάλο αγώνα στα τελευταία μέτρα στο σπριντ, αφήνοντάς στην δεύτερη και στην τρίτη θέση, τον Mathieu van der Poel της Alpecin-Fenix και τον Vincenzo Albaneze της EOLO-Kometa αντίστοιχα.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Στα τελευταία χιλιόμετρα είδαμε ένα πολύ ωραίο αγώνα, αφού τόσο ο Vincenzo Nibali της Astana Qazaqstan, όσο και οι Van der Poel και Richard Carapaz προσπάθησαν να αποσταστούν και να πάρουν εύκολα την νίκη.

Ο Juan Pedro Lopez παρέμεινε για ακόμη ένα ΕΤΑΠ στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρίσκονται ο Joao Almeida της UAE Team Emirates και ο Romain Bardet της Team DSM με δώδεκα και δεκατέσσερα δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Ο Diego Rosa της Eolo-Kometa πήρε την πρώτη θέση της φανέλας των βουνών, με τον Arnaud Demare να κρατάει την φανέλα των σπριντ και τον Pedro Lopez να έχει στην κατοχή του και την λευκή φανέλα.

Ο Biniam Girmay μετά την νίκη του δήλωσε ότι: “Καταλαβαίνω ότι έγραψα ιστορία και ευχαριστώ την ομάδα μου και την οικογένεια μου. Είμαι πολύ ευγνώμων σε αυτούς”.

Ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo ανέφερε ότι: “Ένιωσα ότι σήμερα θα γίνει ένας αγώνα για την γενική κατάταξη. Κανείς δεν περίμενε αυτόν τον αγώνα. Ήταν πολύ δύσκολος”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ