Connect with us

ΑΓΩΝΕΣ

12ο ετάπ Giro: Πρώτη επαγγελματική νίκη για τον Oldani, κρατάει την ροζ φανέλα ο Lopez

Η Alpecin-Fenix επέβαλλε τον ρυθμό της στο 12ο ΕΤΑΠ του Giro, με αποτέλεσμα να πάρει ακόμη μια νίκη, αυτή την φορά με τον Stefano Oldani, του οποίου ήταν η πρώτη επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γράφει ο Άρης Κατσίδης

Ο Ιταλός ποδηλάτης της Βελγικής ομάδας, έλαβε πολύ μεγάλη βοήθεια από τον Mathieu van der Poel και τον Oscar Reisebeek, ώστε να τερματίσει πρώτος στο σπριντ στην Γένοβα μετά από 204 χιλιόμετρα του αγώνα, που είχε ως αφετηρία την Πάρμα. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν ο Lorenzo Rota της Intermarche-Wanty-Gobert και ο Gijs Leemreize της Jumbo-Visma αντίστοιχα.

Ο Juan Pedro Lopez παρέμεινε για ακόμη ένα ΕΤΑΠ στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρίσκονται ο Richard Carapaz της Ineos-Grenadiers και ο Joao Almeida της UAE Team Emirates με δώδεκα δευτερόλεπτα έκαστος.

Ο Diego Rosa της Eolo-Kometa πήρε την πρώτη θέση της φανέλας των βουνών, με τον Arnaud Demare να κρατάει την φανέλα των σπριντ και τον Pedro Lopez να έχει στην κατοχή του και την λευκή φανέλα.

O Stefano Oldani της Alpecin-Fenix δήλωσε ότι: “Ήξερα ότι ήμουν γρήγορος, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ο Lorenzo Rota, ο οποίος είναι φίλος μου επίσης ΄΄ηταν πολύ γρήγορος ΄΄οποτε έπρεπε να προσέχω”.

Ο Juan Pedro Lopez της Trek-Segafredo ανέφερε ότι: “Ήταν απίστευτα γρήγοροι την πρώτη μια ώρα. Κοιτούσα στο κουμπιούτερ μου και δεν το πίστευα, έκαναν 53 ή 54 χιλιόμετρα μέσα σε μία ώρα;”.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΑΓΩΝΕΣ