Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Bαγγέλης Ζαρουχλιώτης: “Το indoor cycling σού παρέχει το μέγιστο αποτέλεσμα”

Bαγγέλης Ζαρουχλιώτης: “Το indoor cycling σού παρέχει το μέγιστο αποτέλεσμα”

Ο προπονητής, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Zarou Zone και ο strength instructor της adidas Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης είναι ο άνθρωπος που τόλμησε πρώτος να ανοίξει πριν από 8 χρόνια έναν χώρο αποκλειστικά για indoor cycling.

Ο ίδιος αποκάλυψε στο Cycle 365 Magazine τα ωφέλιμα μυστικά της ποδηλασίας σε εσωτερικό χώρο και φυσικά ορισμένα tips που θα φανούν υπέρ-χρήσιμα σε όλους μας.

Συνέντευξη στον Σπύρο Γουναρόπουλο

– Τι σημαίνει indoor cycling, έχει γίνει γνωστό στην Ελλάδα και τι οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε απ’ αυτό;

Είναι μία παγκόσμια μόδα, η οποία έχει έρθει λίγο αργά στη χώρα μας,, αλλά είναι πάρα πολύ αγαπητή από τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αερόβιο πρόγραμμα, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες από τον ασκούμενο, απλώς μία βασική φυσική κατάσταση και φυσικά όλα αυτά κάτω από τις οδηγίες των προπονητών. Βοηθάει πολύ τον κόσμο ώστε να πάρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί δυναμώνεις πολύ και αποκτάς δεξιότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα.

– Ποια η διαφορά του indoor cycling με την κλασική ποδηλασία δρόμου ή, βουνού όπως τη γνωρίζουμε;

Με το indoor cycling μπορείς να δουλέψεις προπονητικά κομμάτια με εντάσεις χωρίς να έχεις το άγχος των επικίνδυνων καταστάσεων που μπορείς να συναντήσεις στο δρόμο. Πλέον, τα ποδήλατα στον εσωτερικό χώρο διαθέτουν και βατόμετρα, από τα οποία ο κάθε ποδηλάτης μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την απόδοσή του. Στις βόρειες χώρες το χειμώνα προπονούνται μόνο με Zwift. δουλεύοντας μόνο indoor cycling sessions και αποτελούν τον αφρό, όχι μόνο της ποδηλασία, αλλά και του τριάθλου.

– Αν κάποιος θέλει να έρθει στο Zarou Zone για να χάσει κιλά, εσύ τι του υπόσχεσαι;

Θα του υποσχεθώ ότι θα πάρει μέγιστο αποτέλεσμα στην πορεία του για καλύτερο fitness. Το σταθερό ποδήλατο παρέχει μία ασφαλή προπόνηση, καμία καταπόνηση σε αρθρώσεις, ασφάλεια σε καρδιοαναπνευστικές καταστάσεις, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει στοχευμένη προετοιμασία. Σε μία προπόνηση μία ώρας, μπορείς να χάσεις από 400 έως 800 θερμίδες, ανάλογα βέβαια τον σωματότυπο, το φύλο. Στις γυναίκες δηλαδή μπορούμε να ξεκινήσουμε από τις 400 θερμίδες και να πάμε στις 700.

– Φυσικά παίζει ρόλο και η διατροφή…

Εννοείται, δεν υπάρχει κάποιο χάπι αδυνατίσματος, απλώς θα πρέπει να “ράψουμε” λίγο το στόμα μας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διατροφή μας,, στη ξεκούραση, σε όλα.

– Ποιες δυσκολίες συνάντησες όταν αποφάσισες να ανοίξεις έναν χώρο για indoor cycling;

Η ιστορία μας είναι απίστευτη. ‘Οταν πήγα στον αντιπρόσωπο των Spinning και του είπα ότι θέλω να ανοίξω ένα γυμναστήριο για indoor cycling, μου είπε ότι είμαι τρελός. Αποδείχθηκε τελικά ότι αυτή η τρέλα ήταν ωφέλιμη. Το ποδηλατικό κοινό με αγάπησε και με αγκάλιασε πάρα πολύ. Του άρεσε πάρα πολύ να έρθει εδώ και να προπονηθεί, γιατί ποτέ δεν μπήκα ανταγωνιστικά τα προπονητικά σχέδια της κάθε ομάδας.΄Ηθελα απλώς να συνυπάρχω και να δώσω ένα χέρι βοηθείας σε όσους πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν κάτι απ’ αυτό.

– Παράλληλα με το ποδηλατικό κομμάτι, είσαι και strength coach της adidas. Πες μας δύο λόγια για τη δραστηριότητά σου αυτή.

Φέτος δουλέψαμε το training squad, γυρίσαμε όλην την Αθήνα, κάνοντας τεράστια events για τα ελληνικά δεδομένα. Εγώ με τον Γιώργο Δανιήλ και με ένα φοβερό crew γυμναστών προπονήσαμε πάνω από 1.000 άτομα. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Το community αυτό σε εθίζει. Μπαίνει ουσιαστικά στη ζωή πολλών ανθρώπων γύρω μας και μόνο καλά έχω να πω γι’΄αυτό.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ