Connect with us

MOUNTAIN BIKE

1o Public Pelion MTB Marathon: Μία μοναδική ποδηλατική εμπειρία!

Με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Πορταριά το 1ST Public Pelion MTB Marathon από τα μέλη της ερασιτεχνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας MTB4FUN VOLOS, και την υποστήριξη του Ποδηλατικού Τμήματος της «ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ» (www.facebook.com/nikivoloupodilatiko) και της BIKEORHIKE (www.bikeorhike.gr).

Η εκδήλωση, η οποία δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα, κέρδισε όχι μόνο τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες, αλλά… και τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις, οι οποίες τελικά κατέληξαν να γίνουν οι ιδανικές για μια τέτοια υπερπροσπάθεια.

Έτσι, από τους 33 αναβάτες, από Ελλάδα και Βουλγαρία, που δήλωσαν συμμετοχή, πήραν εκκίνηση οι 21. Η εκκίνηση δόθηκε στις 08:25 και η προγραμματισμένη διαδρομή των ~76χλμ με 2400μ θετικό υψομετρικό ολοκληρώθηκε μετά από 8 ώρες πετάλι, συζητήσεις, περιήγηση και διασκέδαση, στο Βεράντα Cafe με θέα την όμορφη πόλη μας και με ένα πλατύ χαμόγελο για την υπέροχη αυτή εμπειρία που προσφέρθηκε.

Πολλά ευχαριστώ δίνονται στους εθελοντές Κ. Σαβοργιαννάκη Κ. και την οικογένεια Δ. Γκουτζίνη, οι οποίοι σε όλη αυτή την δοκιμασία στήριζαν ενεργειακά και ψυχολογικά την προσπάθεια όλων μας, πάντα με χαμόγελο, όλες αυτές τις ώρες. Επίσης, αθόρυβη και εξαιρετική ήταν η αποστολή του Παναγιώτη Χαραλάμπους, της BIKEORHIKE, όπου ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τεχνικών και άμεσης βοήθειας ζητημάτων, που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

«Πρόσωπα της ημέρας», πέρα από αυτούς που τερμάτισαν έναν δύσκολο μαραθώνιο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ΟΛΟΙ, αφού ΟΛΟΙ υπερέβαλαν εαυτό για να καλύψουν τα χλμ που διένυσαν μέχρι τον τερματισμό. Άξιοι αναφοράς είναι οι τερματισμοί του Nigel Morgan 64 ετών, ο οποίος άνετα και μοναδικό χαμόγελο και χαρά κάλυψε τα χλμ της διαδρομής, και του στρατιωτικού-πεζοναύτη Βασίλη Κριτσίνη στην πρώτη του διαδρομή αντοχής στο βουνό.

Ο Αντώνης Βλάχος, ως πλοηγός της διοργάνωσης, και ο Σαράντης Αραμπατζής, ως ουραγός και συνοδεία εμψύχωσης των τελευταίων, κίνησαν και έδωσαν ρυθμό και κατευθύνσεις για την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση της προσπάθειας, πάντα σε επικοινωνία με «κέντρο» επικοινωνίας του Σπύρου Μορφόπουλου.

Σε όσους τερμάτισαν, κληρώθηκε 1 χρυσό κόσμημα λαιμού (χειροποίητο ποδηλατάκι) προσφορά του κοσμηματοπωλείου ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τρία ζευγάρια ποδηλατικά γυαλιά καθώς και πέντε πολυσκούφοι, προσφορά της εταιρείας Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ και της εταιρείας DEMARAZ ΕΝΔΥΣΗ από Θεσσαλονίκη.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in MOUNTAIN BIKE