Connect with us

STORIES

Σκόπελος: Στο επίκεντρο ο ποδηλατικός και πεζοπορικός τουρισμός

Σκόπελος: Στο επίκεντρο ο ποδηλατικός και πεζοπορικός τουρισμός

Ο δήμος Σκοπέλου ανταποκρινόμενος στις τάσεις της εποχής θέτει νέες βάσεις για την εξέλιξη του τουριστικού «προϊόντος» του προορισμού δίνοντας μεταξύ άλλων προτεραιότητα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Ιωάννα Ευσταθίου μιλώντας στο H&R ανέφερε ότι «εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το έργο σηματοδότησης και βελτίωσης της πρόσβασης, σε περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων. Οι νέες διαδρομές θα διασχίζουν ένα μεγάλο μέρος του νησιού και θα συνδυάζουν, χωριά, μοναστήρια, φυσικές γωνιές, εκκλησάκια, αγροτικά τοπία, δάση, ακτογραμμή προστατευμένης περιοχής του δικτύου NATURA 2000, δημοφιλή μέρη αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά».

Ιδανικός προορισμός η Σκόπελος για ποδηλασία βουνού

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η Σκόπελος αποτελεί ιδανικό προορισμό για την απόλαυση της εμπειρίας της οδήγησης με ποδήλατα βουνού. Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση από την αρχή, τεσσάρων νέων διαδρομών ορεινής ποδηλασίας, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη μελέτη το επόμενο διάστημα. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλες τις ηλικίες χωρίς περιορισμούς, ώστε οικογένειες, παρέες και άτομα με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, να μπορούν να απολαύσουν την ορεινή ποδηλασία στο πανέμορφο τερέν της Σκοπέλου που συνδυάζει κάθε βαθμό δυσκολίας».

Οργανωμένη προσπάθεια προβολής μέσω του διαδικτύου

Η κ. Ευσταθίου διευκρίνισε ότι «η Σκόπελος διαθέτει τις «πρώτες ύλες» για να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο σε υποσχόμενες αγορές με ειδικά ενδιαφέροντα, όπως ο περιπατητικός και ο ποδηλατικός τουρισμός, το yachting και τα θαλάσσια σπορ, ο πολιτιστικός και ιστορικός τουρισμός, η γαστρονομία, οι καταδύσεις καθώς και ο γαμήλιος τουρισμός».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια «σε αυτή τη βάση άλλωστε, έχει δομηθεί σε μεγάλο βαθμό και η νέα επίσημη ταξιδιωτική ιστοσελίδα του Δήμου Σκοπέλου αλλά και τα social media που για πρώτη φορά για τα δεδομένα της δημοτικής αρχής αναπτύσσονται με επαγγελματισμό σε facebook και instagram».

«Skopelos: A piece of your heart»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Σκόπελος συμβαδίζοντας με την έντονη ανάγκη όλων να ταξιδέψουν την ερχόμενη τουριστική σεζόν και να ανανεωθούν επιλέγοντας προορισμούς που τους γεμίζουν και ψυχολογικά όπως είναι και το συγκεκριμένο νησί, σύμφωνα με την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής «επέλεξε το νέο σύνθημά της «Skopelos: A piece of your heart» καταδεικνύοντας ακριβώς αυτό το συναισθηματικό δέσιμο του προορισμού με τον ταξιδιώτη».

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in STORIES