Connect with us

ΝΕWS

Οι αθλητές του Ιωνά δεν «κολλάνε» πουθενά!

Οι αθλητές του Ιωνά δεν «κολλάνε» πουθενά!

Oι αθλητές του Ιωνά, του συλλόγου θεραπευτικής αγωγής και αθλητισμού ατόμων με αναπηρία, έχουν περίσσιο θάρρος, δύναμη, πίστη, επιμονή και υπομονή.

Με λίγα λόγια είναι ήρωες, που ζουν ανάμεσά μας και καθημερινά μας δείχνουν το δρόμο! Από την κουβέντα μας μαζί τους κρατήσαμε τα εξής:

Αντώνης Παππάς

Είναι πρωταθλητής κολύμβησης και χειρηλασίας. Πριν το ατύχημα είχα ασχοληθεί ημιεπαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Η μεγάλη μου αγάπη για τον αθλητισμό μου έδωσε ψυχική δύναμη να συνεχίσω και μετά το ατύχημα.

Ο αθλητισμός μας προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία. Μας δυναμώνει σας χαρακτήρες καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με τις αδυναμίες μας και μας βοηθά να τις ξεπερνάμε.

Δύναμη για να συνεχίζω μου δίνουν οι στόχοι που κάθε φορά φέρνω εις πέρας αλλά και η πίστη, η στήριξη της οικογένειας και του προπονητή μου.

Η στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα ήταν όταν τερμάτισα στο Καλλιμάρμαρο με την συναθλήτριά μου Μαρία Μιχαλοπούλου στον αγώνα των 5χλμ του Μαραθωνίου.

Θα θέλαμε μεγαλύτερο σεβασμό από μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που αγνοούν τις ανάγκες μας καθώς και πόρους για απόκτηση εξοπλισμού.

Γιώργος Ζουμπουλής

Είναι πρώην αθλητής ποδηλασίας, νυν αθλητής χειρηλασίας . Διαθέτει παραπληγία επιπέδου θ4-θ6 , που είναι συνέπεια τροχαίου ατυχήματος. Συμμετέχει σε ποδηλατικούς αγώνες, αγώνες τριάθλου και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αθλητισμός σημαίνει ευεξία, υγεία, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, εκτόνωση.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ανέβηκα στο χειρήλατο μετά το ατύχημά μου. Το αίσθημα ελευθερίας και ευεξίας που ένιωσα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως παρααθλητές στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη υποδομών καθώς και έλλειψη πόρων για την κτήση ανταγωνιστικού εξοπλισμού.

Νικολέτα Μπακοπάνου

Ασχολήθηκε από μικρή με τον αθλητισμό, ήταν μέλος της ομάδας softball στη Μελβούρνη όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι αθλήτρια του συλλόγου Ιωνά.
Κοινωνικοποίηση, βελτίωση της φυσικής αλλά και της ψυχικής κατάστασης, συγκίνηση και πολλή χαρά. Όλα αυτά που προσφέρει ο αθλητισμός είναι και αυτό που μου δίνει και την δύναμη να συνεχίζω.

Κάθε μικρό βήμα προόδου προκαλεί απερίγραπτη ικανοποίηση. Ικανοποίηση και χαρά παίρνω ακόμα και αν τα βήματα προόδου ανήκουν στους συναθλητές μου.

Ένα άτομο με αναπηρία έχει αυξημένες οικονομικές ανάγκες στην καθημερινότητα του, κατά συνέπεια δυσκολεύεται πολύ να καλύψει και τα τεράστια οικονομικά έξοδα που απαιτεί ο αθλητισμός: Ακόμα περισσότερο οι ομάδες. Οι οποίες για οικονομική υποστήριξη στηρίζονται κατά βάση σε χορηγίες, και δυσκολεύονται πάρα πολύ να καλύψουν τις διαφορετικές και πολύμορφες ανάγκες των αθλητών τους. Χρειαζόμαστε λοιπόν κρατική -και όχι μόνο -οικονομική υποστήριξη.

Η αναπηρία, αντιμετωπίζεται και ξεπερνάτε σε μεγάλο βαθμό και μέσω του αθλητισμού.

Χρήστος Κορομηλάς

Ο Χρήστος Κορομηλάς έχασε την όρασή του πριν 10 χρόνια. Αισθανόταν πολύ άσχημα ψυχολογικά, είχε γίνει υπέρβαρος και πόναγαν τα πόδια του ακόμα κι αν περπατούσε 150 m. Όταν ξεκίνησε να περπατά στο γήπεδο με την σύζυγό του άρχισε σταδιακά να αισθάνεται πολύ καλύτερα και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Με τον αθλητισμό, η εκτίμηση, ο αυτοσεβασμός και η δίψα για ζωή έχουν επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα τους και μπορώ να πω έχουν πάει και πιο ψηλά.

Η ικανοποίηση που αισθάνομαι όταν ξεπερνώ συνέχεια τον εαυτό μου και όταν συναγωνίζομαι αρτιμελείς, σχεδόν επί ίσοις όροις είναι κάτι το οποίο δεν με αφήνει να σταματήσω να σκέφτομαι την άθληση μου ούτε λεπτό.

Έχω αρκετές διακρίσεις και μετάλλια αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την ατελείωτη χαρά, το μεθύσι της ευτυχίας όταν τερμάτισα τον διάπλου από την Κόστα στις Σπέτσες.

Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν αυτό που αισθανόμουν από τους άλλους: κάτι σαν λύπηση, κάτι σαν να έλεγαν τον κακομοίρη τι προσπαθεί να κάνει; Μπράβο του πάντως. Με υπομονή, συνεχή προσπάθεια και βέβαια με την βοήθεια από την ομάδα μου τον Ιωνά και κυρίως του προπονητή μου του Γιώργου Γκούντα έχω φτάσει πλέον σε ένα σημείο που καταλαβαίνω ότι όλοι μου εκπέμπουν τον θαυμασμό και την παραδοχή τους.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας «Wind» είναι πολύ σημαντική προς εμάς, για την υλοποίηση των στόχων μας και δίνει ένα καλό παράδειγμα και το έναυσμα και σε άλλες μεγάλες εταιρίες να το ακολουθήσουν.

Γιώργος Ζουμπουλής

Είναι πρώην αθλητής ποδηλασίας, νυν αθλητής χειρηλασίας . Διαθέτει παραπληγία επιπέδου θ4-θ6 , που είναι συνέπεια τροχαίου ατυχήματος. Συμμετέχει σε ποδηλατικούς αγώνες, αγώνες τριάθλου και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αθλητισμός σημαίνει ευεξία, υγεία, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, εκτόνωση.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ανέβηκα στο χειρήλατο μετά το ατύχημά μου. Το αίσθημα ελευθερίας και ευεξίας που ένιωσα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως παρααθλητές στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη υποδομών καθώς και έλλειψη πόρων για την κτήση ανταγωνιστικού εξοπλισμού.

Αποστόλης Μπουρλής

Είναι πανελληνιονίκης στην κολύμβηση, στο χειρήλατο ποδήλατο και στον στίβο (σφαίρα, ακόντιο).

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός και έτσι μετά το ατύχημα μου ήθελα πάλι να ξεκινήσω.

Στην δική μου περίπτωση (Αμέα) με βοηθά σωματικά η γυμναστική που κάνω, αλλά και πνευματικά με χαλαρώνει και με ηρεμεί. Την δύναμη για να συνεχίζω μου τη δίνει η οικογένεια μου, ο προπονητής μου αλλά και η πίστη στον εαυτό μου.

Δεν θα ξεχάσω τους πρώτους μου αγώνες στην κολύμβηση, οπού πήρα την τρίτη θέση και οι κόποι που είχα κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή ανταμείφτηκαν.

Χρειαζόμαστε ευκολότερη πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις . Το μεγαλύτερο μας ζήτημα είναι η έλλειψη πόρων για την απόκτηση εξοπλισμού, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να εκπληρώσουμε τους στόχους που θέτουμε.

Χρήστος Ζώτος

Είναι τυφλός αθλητής, πανελληνιονίκης στα αγωνίσματα των 100, 400, 5000, 10.000 μέτρων καθώς και στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου.

Θεωρώ ότι η παρουσία των ατόμων με αναπηρία σε αυτούς τους αγώνες περνά πολλαπλά μηνύματα στους συνανθρώπους μας: Πρώτον ότι ένα άτομο με αναπηρία είναι ισότιμο μέλος της κοινωνίας, και δεύτερον ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο στη ζωή όταν έχουμε μέσα μας θετική ενέργεια, πίστη και θέληση για την ίδια την ζωή. Έχω λοιπόν ηθική υποχρέωση να μεταλαμπαδεύω αυτά τα μηνύματα σους συνανθρώπους μου!

Θα θυμάμαι για πάντα την πρώτη μου συμμετοχή ως τυφλός στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου. Όσους αγώνες και νίκες κι’ αν έχεις στο ενεργητικό σου, ο τερματισμός του πρώτου σου μαραθώνιου δρόμου θα παραμένει ανεξίτηλος στην μνήμη σου!

Με αυτόν τον τερματισμό κατάλαβα ότι με πίστη δύναμη, θέληση και υπομονή, μπορείς να κάνεις τα πάντα στη ζωή σου!

Το κόστος που έχει ένας αθλητής για τον εξοπλισμό του, είναι αρκετά υψηλό. Θεωρώ λοιπόν ότι μία μόνιμη χορηγία από όπου και αν προέρχεται αυτή, θα ήταν η ιδανική λύση.

Στο πλευρό τους βρίσκονται εταιρίες αθλητικών ειδών αλλά και η WIND. Λίγους μήνες πριν έτρεξαν μάλιστα επίσημα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με τα χρώματα της WIND Running Team.

Η ξεχωριστή εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός τους σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στον μαζικό αθλητισμό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.wind.gr
Μπορείτε ακόμα να ακολουθήστε την WIND Running Team στο Facebook https://www.facebook.com/windrunningteam
Και στο Instagram https://www.instagram.com/windrunningteam_gr/

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS