Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο άθλος του Μανώλη Ντεγιάννη περνάει μέσα από τη Σιβηρία!

Ο άθλος του Μανώλη Ντεγιάννη περνάει μέσα από τη Σιβηρία!

O αγώνας Red Bull Trans Siberian Extreme είναι ένας από τους πιο δύσκολους του πλανήτη. Οι ποδηλάτες ξεκινούν από τη Μόσχα και καλούνται να διανύσουν 9.200 χιλιόμετρα ώστε να φτάσουν στην άλλη άκρη της Ρωσίας, στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Μανώλης Ντεγιάννης είναι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στο συγκεκριμένο σκληρό event και το μόνο που θέλει είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό το επίτευγμα.

Το μενού του αγώνα περιέχει 15 stages, 8 κλιματικές ζώνες, 77.000 υψομετρικά και όλα μέσα σε 25 μέρες.

Ο Μανώλης γνωρίζει ότι δεν έχει εύκολη αποστολή, αλλά η θέληση και το πείσμα του είναι τα μεγάλα του «όπλα». Μας μίλησε για το δύσκολο έργο του, την αποφασιστικότητά του και τους στόχος που έχει στον συγκεκριμένο αγώνα.

Κι εμείς τον ακούσαμε με μεγάλη προσοχή και θαυμασμό… 

 

 

Τι σε ώθησε ώστε να συμμετέχεις σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του πλανήτη;

Γενικά με διεγείρει το άγνωστο και το ανυπέρβλητο και μου αρέσει να ξεπερνάω τα όρια μου.’Οταν μπαίνω σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι γίνομαι λίγο πιο σοφός, αναλυω στοιχεία του εσωτερικό μου κόσμο γιατί έχω ξεφύγει από την «ασφάλεια» της καθημερινότητας. Και τώρα που το σκέφτομαι μου αρέσει να ξεπερνάω τον εαυτό μου!

 

Ο «Red Bull Trans Siberian Extreme» ξεκινά στις 23 Ιουνίου. Καλείσαι να καλύψεις 9.200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα ως το Βλαδιβοστόκ. Τι ψυχικά αποθέματα πρέπει να έχεις για να εκπληρώσεις αυτό τον δύσκολο στόχο;

Πολύ μεγάλα και σίγουρα το μυαλό θα παίξει σημαντικό και καθοριστικό θα έλεγα ρόλο. Πίστη και Θέληση.

Σίγουρα για να ανταπεξέλθεις στην τόσο δύσκολη αποστολή σου απαιτείται να έχεις στα «όπλα» σου και μία άρτια προετοιμασία. Ποιο είναι το πρόγραμμά σου και ποιες θυσίες έχεις κάνει για να πετύχεις αυτό που θέλεις;

Ειμαι ένας αθλητής που είμαι πάντα σε συνεχή φυσική κατάσταση, λόγω του ότι οι αγώνες σε ετήσια βάση που συμμετέχω είναι περίπου 45-50 αγωνιστικές μέρες. Η εμπειρία μου  στην προετοιμασία για την συμμετοχή μου το 2017 στον 8ήμερο αγώνα mountain bike στα Ιμαλάϊα των 1000 χιλιομετρων με 28000 μέτρα υψομετρικά θα είναι μια σημαντική καθοδήγηση.’Ενας σοβαρός αθλητής κάνει όλο τον χρόνο κάποιες στερήσεις, πχ. νωρίς βραδυνό ύπνο, συγκεκριμένη ώρα φαγητού, είδος φαγητού που πολλές φορές είναι σχεδόν επαναληπτικό και βαρετό. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το μυαλό.

Τι φοβάσαι περισσότερο στον αγώνα;

Φοβάμαι το πώς θα αντιδράσει τό σώμα στην μεγάλες μεταβολές  της θερμοκρασίας από μέρα σε νύχτα που μπορεί να φτάσει και τους 25 βαθμούς κελσίου και τις μεταβολές του καιρού βροχή-ήλιος, βάση των κλιματικών αλλαγών που θα έχει λόγω ότι περνάμε τέσσερις κλιματικές ζώνες.

Στην ιστορία του αγώνα, μόνο 5 ποδηλάτες από τους συνολικά 20 έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την απόσταση. Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να γίνεις ο έκτος που θα τερματίσει;

ΝΑΙ το πιστεύω.

Ποιοι είναι οι χορηγοί και πόση σημασία έχει για σένα η βοήθεια που σου προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός σου;

Προς το παρόν οι χορηγοί είναι HILTON HOTEL, RED BULL GREECE, VIOVAF-BISCONO, SALICE, έπεται και η συνέχεια. Πολύ μεγάλη βοήθεια γιατί όπως καταλαβαίνεις για να πραγματοποιήθει ένα τέτοιο ταξίδι τα έξοδα είναι πολλά και όσον αφορά τον εξοπλισμό αλλά και την προετοιμασία μου.

Photo Credits κεντρικής φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ευαγγελίου

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

1 Comment

1 Comment

  1. Lefteris Dimos

    07/10/2020 at 12:23 am

    Καλησπέρα σας,

    Πραγματοποιήθηκε τελικά ο αγώνας; Τα κατάφερε ο Μανώλης;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ