Connect with us

ΝΕWS

Στόχος του Chris Froome η 5η νίκη στον Tour de France

Στόχος του Chris Froome η 5η νίκη στον Tour de France

Ο Chris Froome, ο οποίος θα διεκδικήσει την πέμπτη νίκη του στον Tour de France, δεν έχει καμία αμφιβολία «ότι θα ληφθούν όλες οι προφυλάξεις» κατά τη διάρκεια της επόμενης διοργάνωσης που έχει αναβληθεί για τις 29 Αυγούστου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει ο αγώνας, αλλά θα προετοιμαστώ για αυτό, θα προπονηθώ κανονικά», δήλωσε ο Βρετανός ποδηλάτης στη γαλλική εφημερίδα «L’Equipe» και συνέχισε:

«Ξέρουμε ότι ο αγώνας θα γίνει από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και προς το παρόν, διανοητικά, το μυαλό μου στρέφεται μόνο σε ένα πράγμα. Να είμαι έτοιμος εκείνη τη στιγμή. Θα ήταν κρίμα εάν δεν γίνει ο μεγαλύτερος αγώνας της σεζόν, αλλά στην παρούσα φάση, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό, πρέπει να υπερισχύσει η υγεία όλων. Έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι διοργανωτές του Γύρου, δεν θα διακινδυνεύσουν την υγεία των συμμετεχόντων, του προσωπικού και του κοινού. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ληφθούν όλες οι προφυλάξεις».

Ο Froome βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο Μονακό, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, πέρυσι τον Ιούνιο: «Κάθε πρωί, πηγαίνω στο γυμναστήριο, στο γκαράζ μου. Συνεχίζω να κάνω ασκήσεις αποκατάστασης και ενίσχυσης του δεξιού μου ποδιού. Συνήθως κάνω 45 λεπτά έως 1 ώρα από αυτές τις ασκήσεις και μετά παρακολουθώ κανονική προπόνηση, ανάλογα με το πρόγραμμα. Το όνειρό μου, είναι όταν αποχωρήσω από την ενεργό δράση, να έχω κατακτήσει το Tour de France περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον ποδηλάτη. Θα ήταν το σενάριο των ονείρων μου, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά για να γίνει πραγματικότητα. Είναι πλεονέκτημα ότι έχω περισσότερο χρόνο για να προετοιμασθώ για τον αγώνα, επιστρέφοντας από τραυματισμό».

Ο Froome έχει θριαμβεύσει στον κορυφαίο αγώνα ποδηλασίας τέσσερις φορές (2013, 2015, 2016 και 2017) και στοχεύει σε μία πέμπτη νίκη το προσεχές φθινόπωρο στη Γαλλία.

Πλήρης ενημέρωση για events, αγώνες, προϊόντα και ειδήσεις που αφορούν τον κόσμο του ποδηλάτου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS