Connect with us

ΝΕWS

Περικλής Ηλίας στο Cycle 365: «Τεράστια επιτυχία η πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

Ο Περικλής Ηλίας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής αποστολής στους δύο αγώνες του Παγκόσμιου Κυπελλου XCO, τόσο στο Albstadt της Γερμανίας, όσο και στο Nove Mesto της Τσεχίας.

Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 118η θέση, ενώ στον δεύτερο στην 134η, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό, ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Πλέον, η Ελλάδα απέκτησε το δίκαίωμα να συμμετέχει στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με έναν αθλητή. Στην «ελληνική «αποστολή» συμμετείχαν οι Δημήτρης Αντωνιάδης, Χαρούν Μολλά στην κατηγορία Elite, ενώ στην κατηγορία U23 οι Ηλίας Τσορτουκτσίδης και Κατερίνα Ελευθεριάδου.

Το Cycle 365 επικοινώνησε με τον Περικλή Ηλία και απέσπασε αποκλειστικές δηλώσεις του:

«Οι δύο αγώνες το Παγκόσμιου Κυπέλλου ουσιαστικά σφράγιζαν την ελληνική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι αυτός ηταν ο κύριος λόγος, για τον οποίο συμμετείχα. Από αγωνιστικής πλευράς, δεν κατάφερα να φέρω κάποιο αποτέλεσμα, το σώμα δεν ακολουθούσε, παρ’ όλο που ήμουν φουλ συγκεντρωμένος και στους δύο αγώνες. Όμως μετά από ενα τεράστιο ταξίδι χρόνων, ήρθε η πρόκριση της Ελλάδας, για την οποία προσπαθήσαμε πάρα πολύ κι αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Είναι πάρα πολυ σημαντικό για την ελληνική ορεινή ποδηλασία να συμμετέχει για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την υπέρτατη με διαφορά αθλητική συνεύρεση ολόκληρου του πλανήτη».

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FACEBOOK

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

More in ΝΕWS